Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την επιθετικότητα των Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ κατά των Παλαιστινίων

Την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με τη δολοφονία δύο ακόμη Παλαιστινίων και τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μεταφορά της πρεσβείας της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερωτήσεις των ευρωβουλευτών του Κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Κώστα Παπαδάκη, προς την Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής, Φ. Μογκερίνι.

Στην πρώτη Ερώτηση σημειώνεται: «Λίγες μέρες πριν δολοφονήθηκαν δύο ακόμη Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκε ο Αϊμαν Αουντε, βουλευτής κι επικεφαλής του Κοινού ψηφοδελτίου, στο οποίο έχει ενταχθεί και το Χαντάς, που είναι οργάνωση όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ. Η κλιμάκωση της καταστολής και της βάρβαρης πολιτικής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, το ξερίζωμα Παλαιστινίων (πολιτών του Ισραήλ), ακόμη κι από τις εστίες τους εντός του Ισραήλ, και τους εποικισμούς, γίνεται με την ανοχή των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο».

Και απευθύνονται τα εξής ερωτήματα προς την Μογκερίνι:

«-- Καταδικάζει τις δολοφονίες και τη χρήση βίας από το ισραηλινό κράτος που ανάμεσα σε άλλα αποσκοπούν στην απομάκρυνση Παλαιστινίων από τις εστίες τους;

-- Σκοπεύει να συνεχίσει η ΕΕ την αναπτυγμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ που νομιμοποιεί de facto τις εγκληματικές ενέργειές του;».

Στη δεύτερη Ερώτηση σημειώνεται: «Ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι κινεί διαδικασία για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η οποία όπως ανακοίνωσε "βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιό της". Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε χρονικά από τις ανακοινώσεις των ισραηλινών κατοχικών αρχών ότι σχεδιάζουν την κατασκευή πάνω από 500 νέων κατοικιών ισραηλινών εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την ανέγερση 2.500 νέων κατοικιών εποίκων σε οικισμούς στη Δυτική Οχθη.

Αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις αποτελούν μια ακόμα απόδειξη της επιθετικότητας των ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή, στην οποία συμπλέει διαχρονικά η ΕΕ. Δημιουργούν έδαφος για νέα κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή, που για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν πανάκριβα με το αίμα τους οι λαοί». Και καταλήγει:

«-- Πώς τοποθετείται η ΕΕ στην προκλητική ανακοίνωση για την εκκίνηση διαδικασίας μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας, που ενθαρρύνει την επιθετικότητα της ισραηλινής ηγεσίας κι ενισχύει την κατοχή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνονται οι ισραηλινές προκλήσεις στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ(2023-01-04 00:00:00.0)
Η κατοχή και οι επιθέσεις εποίκων κατά Παλαιστινίων στον ΟΗΕ(2021-07-28 00:00:00.0)
Συνενοχή στο έγκλημα(2018-05-16 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ(2018-05-09 00:00:00.0)
Η βαρβαρότητα του Ισραήλ και αυτοί που την στηρίζουν(2018-04-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ισραήλ(2014-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ