Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Θέλει συνάντηση με Τραμπ

Στην Αγκυρα η Μέρκελ την επόμενη βδομάδα

ΑΓΚΥΡΑ.--

Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να λάβουν άμεσα βήματα για να επαναξιολογήσουν το στρατηγικό πλαίσιο των διμερών τους σχέσεων, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι οι δεσμοί των δύο χωρών σήμερα δεν είναι «υγιείς» και «πρέπει να τους κάνουμε υγιείς».

«Επιθυμία μου είναι να συναντήσω τον κ. Τραμπ χωρίς πολλή καθυστέρηση», τόνισε ο Ερντογάν ο οποίος στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν ξεχώρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την πρόταση για «ζώνη ασφαλείας στη Συρία», το Κουρδικό και προφανώς και το Κυπριακό. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι οι δύο χώρες πρέπει να βελτιώσουν περαιτέρω και την οικονομική τους συνεργασία, ειδικά στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας. «Μέχρι σήμερα έγιναν πολλά κοινά βήματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Θα συνεχίσουμε μέσα από κοινές επενδύσεις ή με τη λογική "εσύ είσαι η αγορά, εγώ ο έμπορος;" Εμείς προτιμάμε να συνεχίσουμε με κοινοπραξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Ερντογάν υπογράμμισε: «Είμαστε δύο χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το σημερινό επίπεδο αλληλεγγύης (που απολαμβάνουμε) αρμόζει σε χώρες του ΝΑΤΟ. Φυσικά, από αυτήν τη σκοπιά, θα έχουμε και την ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα τι εννοούσε ο κ. Τραμπ με τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ» (που ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε «παρωχημένο»).

Στο μεταξύ, αναμένεται την 1η Φλεβάρη στην Αγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε μια περίοδο που η Τουρκία παζαρεύει έντονα τις σχέσεις της με την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ