Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαιρετίζει τη σημαντική νίκη των Τούρκων μεταλλεργατών

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος χαιρετίζει τη σημαντική νίκη των Τούρκων μεταλλεργατών. Με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Κόντρα στις αντεργατικές πρακτικές της κυβέρνησης της Τουρκίας, τις συνεχείς απαγορεύσεις των απεργιών των εργαζομένων του κλάδου του Μετάλλου, το Συνδικάτο BirlesikMetal Is κατάφερε τη Δευτέρα 23 Γενάρη και να υπογράψει μια πολύ καλή Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις και άλλα δικαιώματα για τους μεταλλεργάτες, αλλά και να σπάσει την απαγόρευση της απεργίας που είχε κηρύξει η κυβέρνηση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, με τον αγώνα σας και την επιτυχία του αποδεικνύετε ότι για τους εργάτες κάθε χώρας μόνος δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα ενάντια στην τάξη των εκμεταλλευτών.

Σας συγχαίρουμε για τη σημαντική σας επιτυχία!

Ζήτω η Αλληλεγγύη!

Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!».

Θυμίζουμε ότι οι μεταλλεργάτες της Τουρκίας, με τον απεργιακό τους αγώνα σε μεγάλα εργοστάσια όπως τα GE Grid Solution, ABB Elektrik, Schneider Enerji και Schneider Elektrik και σπάζοντας την απαγόρευση λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλη του 2016, κατάφεραν να υπογράψουν με τις εργοδοτικές οργανώσεις μια νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που εξασφαλίζει αυξήσεις μισθών, επιδομάτων, προσαύξηση 200% στις αμοιβές σε μέρες αργιών, ασφαλιστική κάλυψη από την εργοδοσία και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ