Τετάρτη 18 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Στάση εργασίας με αιχμή το αίτημα για σταθερή δουλειά

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας και στην προσυγκέντρωση που οργανώνει στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Το Συνδικάτο αναδεικνύει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα «για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Επισημαίνει ότι κάθε μέρα που περνάει, «όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι μένουν απλήρωτοι», ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει πίσω την τροπολογία που η ίδια ψήφισε πριν λίγους μήνες για την παράταση των συμβάσεων.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017 και μετά να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Παρέμβαση στην ΚΕΔΕ

Την ίδια ώρα, η σύμπλευση της πλειοψηφίας των δημάρχων με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ επιβεβαιώθηκε και χτες, κατά την παρέμβαση που έκανε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, στα αιτήματά του για μόνιμη και σταθερή δουλειά οι δήμαρχοι απάντησαν εμμένοντας στις αρχικές τους θέσεις ότι «θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις μόνο σε όσους δήμους τα οικονομικά είναι επαρκή». Οσον αφορά στους δήμους που δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις, επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στήριξε τις δημοτικές αρχές σεβόμενοι το "αυτοδιοίκητο"»...

Απαντώντας στους ισχυρισμούς δημάρχων ότι η ανανέωση των συμβάσεων θα πρέπει να συνοδευτεί με αύξηση των δημοτικών τελών, το Συνδικάτο τονίζει ότι το προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έχει μειωθεί δραματικά, όπως και οι μισθοί του, αλλά κανένας δήμος δεν έχει προχωρήσει στη μείωση των δημοτικών τελών αναλογικά. «Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι το προσωπικό στους δήμους δεν επαρκεί», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και προσθέτει πως χρειάζεται μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι εργαζόμενοι μέσα από ληξιπρόθεσμα προγράμματα και ελαστικές μορφές εργασίας.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, τονίζει το Συνδικάτο, με στόχο «να τσακίσουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, με σκοπό την ανακύκλωση της ανεργίας και σταδιακά να μεταφερθούν στους ιδιώτες τομείς των δήμων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ