Παρασκευή 6 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ

Με τον υπουργό Επικρατείας της Βρετανίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Α. Ντάνκαν, συναντήθηκε χτες, στην Αθήνα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων διαβουλίων και παζαριών για το Κυπριακό. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα των περιλάλητων εγγυήσεων ενόψει της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης στις 12/1. Οι δύο άνδρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Ν. Κοτζιάς είχε, εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου, και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη σήμερα το πρωί, ώστε να ξανασυζητήσουν τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας στην Κύπρο.

Εξάλλου, σήμερα, και ενόψει, πάντα, της Διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, ο Ν. Κοτζιάς συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον νεοεκλεγέντα ΓΓ του ΟΗΕ, A. Γκουτέρες.

Επίσης, κατά την παραμονή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο Ν. Κοτζιάς προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Π. Τόμσον, τον εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee (AJC), Ντ. Χάρις, τον επίτιμο διευθυντή της Anti-Defamation League (σ.σ. άλλη μια οργάνωση του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι), Aμπ. Φόξμαν, και τέλος τον απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μ. Νίμιτς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ