Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2016 - Κυριακή 1 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγώνα επιβίωσης δίνει και φέτος η μικρομεσαία αγροτιά

Πληρωμένες απαντήσεις στα «μαγειρεμένα» στοιχεία της κυβέρνησης δίνουν στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος

Με τα μπλόκα που θα στηθούν στις 23 Γενάρη σε κεντρικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία σ' όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, που επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια αγροτοκαπιταλιστών, οδηγώντας τους ακόμα πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που πρωτοστατεί και συντονίζει τις κινητοποιήσεις, προβάλλει συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων, που είναι ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγρότες. Ταυτόχρονα, παλεύει ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα μιας άλλης αγροτικής ανάπτυξης, προς όφελος του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, αλλά με πρωτεργάτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, επιδίδεται σε μια εκστρατεία συκοφάντησης των αγωνιζόμενων αγροτών και παραπλάνησης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στα χωριά και στις πόλεις, με στόχο να εμποδίσει και να υπονομεύσει την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

Σε αυτήν την κυβερνητική εκστρατεία απαντούν, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος, και ο Κώστας Τζέλλας, γενικός γραμματέας, αντίστοιχα, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, ενώ ο Γιάννης Τσιούτρας, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, αναφέρεται στο πώς οργανώνεται η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς στον νομό Καρδίτσας.


Από το μπλόκο του περασμένου Γενάρη στη Νίκαια
Από το μπλόκο του περασμένου Γενάρη στη Νίκαια

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ