Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ξεκινά σήμερα η κατασκευή της οδικής γέφυρας που θα ενώνει την Κίνα με τη Ρωσία πάνω από τον ποταμό Χεϊλονγκτζιάνγκ (νοτιοανατολική Κίνα). Η γέφυρα θα έχει μήκος 19,9 χιλιόμετρα και θα είναι η πρώτη που θα ενώνει τις δύο χώρες. Το κόστος της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,47 δισ. γιουάν (355,6 εκατ. δολάρια), ενώ υπολογίζεται να είναι έτοιμη τον Οκτώβρη του 2019.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου πραγματοποίησε χτες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, εξάροντας τις προσπάθειες των λιβανέζικων αρχών στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στη φιλοξενία Σύρων προσφύγων». Μετά τη συνάντησή του με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι, ο Ερό εξέφρασε την υποστήριξη της Γαλλίας και τη χορήγηση βοήθειας 105.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος από τη Συρία.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη ΛΔ Κονγκό, καθώς οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις του στρατού και της αστυνομίας σε βάρος διαδηλωτών που αντιδρούν στις νέες προσπάθειες του απερχόμενου Προέδρου Τζόζεφ Καμπίλα να παρατείνει, αντισυνταγματικά, την παραμονή του στην εξουσία έως τον Απρίλη του 2018. Οι νεότερες πληροφορίες διεθνών δικτύων ανέβασαν τους νεκρούς διαδηλωτές σε τουλάχιστον 34, οι τραυματίες ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και οι συλληφθέντες πλησιάζουν τους 300.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ