Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αύριο το «School Art Festival»

Στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας (Θυατείρων 1, σταθμός ΗΣΑΠ «Πευκάκια»)

Αύριο, Παρασκευή, ανοίγει τις πύλες του το «School Art Festival», μια μαθητική γιορτή που διοργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Αθήνας και Πειραιά και το Συντονιστικό των ΕΠΑΛ Αθήνας.

Και όπως λένε οι ίδιοι οι μαθητές, «επειδή, όπως φαίνεται, μια αίθουσα εκδηλώσεων σχολείου δε θα μας χωρέσει... κλείσαμε για το "School Art Festival" το κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, που βρίσκεται ακριβώς στο στ. ΗΣΑΠ "Πευκάκια"!». Αύριο, μετά τις 6.30 μ.μ., λοιπόν, το κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας (Θυατείρων 1, σταθμός ΗΣΑΠ «Πευκάκια») θα είναι ο τόπος συνάντησης δεκάδων μαθητικών καλλιτεχνικών ομάδων και, φυσικά, του γεμάτου ζωντάνια κοινού τους.

Ο κατάλογος των συμμετοχών περιλαμβάνει μαθητικά συγκροτήματα από το 1ο ΓΕΛ Ρέντη, το 13ο ΓΕΛ Περιστερίου, το ΕΠΑΛ Ταύρου, το Γυμνάσιο Αλίμου, το 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, το 68ο ΓΕΛ Αθηνών, το 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, το ΓΕΛ Ταύρου, το 5ο ΓΕΛ Περιστερίου, το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 8ο ΓΕΛ Πειραιά, χορευτική ομάδα μαθητών από το 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, ενώ οι μαθητές θα έχουν και εικαστική έκφραση στο φεστιβάλ, όπου θα υπάρχει χώρος για graffiti, έκθεση φωτογραφίας κ.ά.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι μαθητές στα σχολεία συζητούσαν για τις συμμετοχές τους, έβαλαν την ανακοίνωση για το «School Art Festival» στα 5μελή και 15μελή τους, έφτιαξαν πανό και κρέμασαν σε σχολεία προπαγανδίζοντας τη μεγάλη τους γιορτή, ενώ ενημερώνουν διαρκώς και την αντίστοιχη σελίδα που έχουν φτιάξει στο facebook, «ανεβάζοντας» το κλίμα με στίχους ποιητών και τραγούδια δημοφιλών καλλιτεχνών στο μαθητόκοσμο.

«Αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, τραγουδάμε... για τα όνειρα και τις ανάγκες μας!», δηλώνουν οι μαθητές, που δίνουν στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας τους ένα χαρακτήρα συνέχισης των αγώνων που είχαν αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα. Γι' αυτό το σκοπό, αξιοποιούν μάλιστα και τα λόγια του Π. Πικάσο: «Τι νομίζετε ότι είναι ένας καλλιτέχνης; Ενας ηλίθιος που έχει μάτια μόνο αν είναι ζωγράφος, αυτιά μόνο αν είναι μουσικός ή μια λύρα σε κάθε γωνιά της καρδιάς του αν είναι ποιητής; Κάθε άλλο: είναι ταυτόχρονα ένα πολιτικό ον που ευαισθητοποιείται διαρκώς από τα θλιβερά, τα παράφορα ή τα ευχάριστα που συμβαίνουν στον κόσμο»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ