Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΝΕΜΕΝΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στους γονείς για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να φοιτήσουν σε δύο σχολεία της Μενεμένης, που επιλέχτηκαν ως «Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων», παιδιά προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας. Τα προσφυγόπουλα θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα. Κανένας μέχρι και χτες δεν ενημέρωσε επίσημα και έγκαιρα γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανησυχίες από την πλευρά αρκετών γονιών σχετικά με τη διαδικασία φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Πατώντας πάνω στην έλλειψη ενημέρωσης και προετοιμασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βρήκαν χώρο να βγουν μπροστά γνωστά φασιστοειδή της περιοχής, μεταξύ των οποίων και μέλη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, δέχθηκαν επίθεση από γονιό με την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη του ΚΚΕ μοίραζαν ανακοίνωση στους γονείς, με την οποία καλούν το λαό της περιοχής να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές. Η πλειοψηφία των γονέων απομόνωσε τον τραμπούκο, ο οποίος απομακρύνθηκε συνεχίζοντας τις προκλήσεις, και συζήτησε επί της ουσίας με τους κομμουνιστές.

Με την ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Μενεμένης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δράση των φασιστοειδών και καλεί σε επαγρύπνηση και απομόνωση αυτών των ατόμων και της ιδεολογίας τους. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η μόρφωση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρήσκευμα και καταγωγή. Ταυτόχρονα, είναι υποχρέωση κάθε πολιτείας να την εξασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίζει τη μόρφωση των παιδιών.

Η προσφυγομάνα Μενεμένη γνωρίζει από την ίδια της την ιστορία τις επιπτώσεις στη ζωή του λαού των πολέμων που στήνουν οι ιμπεριαλιστές για το μοίρασμα των αγορών. Πρέπει, λοιπόν, να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε αυτά τα παιδιά και όχι να τους ρίξουμε τη "χαριστική βολή". Να απομονώσουμε ρατσιστικές και ξενοφοβικές κινήσεις και φωνές.

Η ευθύνη για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων πρέπει να είναι αποκλειστικά κρατική υπόθεση και να εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, από το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό προσωπικό (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φύλακες, διερμηνείς κ.τ.λ.) μέχρι την υλικοτεχνική υποδομή και την ασφαλή μεταφορά. Για τη φοίτηση των παιδιών στα σχολεία, θα πρέπει να τηρούνται κανονικά τα κριτήρια εγγραφής, που περιλαμβάνουν ιατρικές βεβαιώσεις και εμβολιασμούς από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, για την πρόληψη ασθενειών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ