Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Με συνεχείς κινητοποιήσεις κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Εκδήλωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 22/12 από το ΠΑΜΕ

Νέα μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» (πρώην «Αρβανιτίδης»), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για πληρωμή των δεδουλευμένων και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής τριμερούς συνάντησης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο υπουργείο Εργασίας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα κόντρα στα σχέδια της «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» για μεταβίβαση της επιχείρησης στην «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», με συνέχιση λειτουργίας των καταστημάτων με τσακισμένα τα εργατικά δικαιώματα. Οι εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών 20% και «κούρεμα» των δεδουλευμένων κατά 50%.

Την Πέμπτη 22/12, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης», οι οποίοι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «ανυπόταχτα εδώ και ένα χρόνο παλεύουν για δεδουλευμένα 10 μηνών, ΣΣΕ και θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι εναντίον τους έχουν επιστρατευτεί τρομοκρατικός μηχανισμός της εργοδοσίας και εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κλάδο του Ν. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους, θα είμαστε με όλα τα μέσα στο πλευρό τους έως ότου δικαιωθούν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από θεατρικό έργο για τα παιδιά και εγγόνια των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και άλλων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ