Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Καταγγέλλει τη νέα διασπαστική κίνηση στην υπηρεσία των εργοδοτών

Την εμφάνιση άλλης μιας διασπαστικής ομοσπονδίας, με το όνομα «ΠΟΣΥΦΕ - ΣΕΚ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη που αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τους οποίους καλεί σε οργάνωση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς που θα απομονώνει τις διασπαστικές δυνάμεις και τα συνδικαλιστικά τους μορφώματα.

Σημειώνει ότι η ΠΟΣΥΦΕ - ΣΕΚ έχει «ως μέλος και το Σύλλογο Υπαλλήλων - Απασχολουμένων Ασφαλιστικών Ταμείων Φαρμάκου (δηλαδή των δυο επαγγελματικών ταμείων), σωματείο όχι μόνο άσχετο με τον κλάδο, αλλά απορριπτέο και από το ΕΚΑ, αφού η πρόεδρός του είναι η διευθύντρια του ΤΑΥΦΕ!».

«Τόσο η ΠΟΣΥΦΕ, όσο και η ΠΟΙΕ, η πρώτη διδάξασα στη διάσπαση του κλάδου που τώρα καταγγέλλει τη νέα διάσπαση, ως "απατημένη σύζυγος", πρέπει να εγκαταλειφθούν από κάθε εργαζόμενο, από κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Το θράσος και τα ψέματά τους πρέπει να απαντηθούν όπως τους αρμόζει», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ, και θυμίζει:

«Οι δυνάμεις αυτές, που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των εργοδοτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της "υγιούς επιχειρηματικότητας" και του "κοινωνικού εταιρισμού", δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό προκειμένου να επιτελέσουν το "καθήκον" που έχουν αναλάβει: Τον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση του κινήματος των εργαζομένων στον κλάδο, το "χτύπημα" της κλαδικής μας ομοσπονδίας ΟΕΦΣΕΕ, που η ταξική γραμμή της και η συσπείρωσή της στο ΠΑΜΕ αποτελεί αγκάθι στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια.

Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι άλλοι δήθεν "επαναστάτες" που έχουν αλλάξει πολλά ονόματα και μορφές στο κίνημα. Ολοι αυτοί έχουν πολλά εργοδοτικά και κυβερνητικά εύσημα στο ενεργητικό τους, για την υπονόμευση των συμφερόντων των εργαζομένων, την καλλιέργεια αυταπατών, τη λογική της ενσωμάτωσης και την απογοήτευση που σπέρνουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία νομιμοποίηση στη ληστεία συντάξεων και δικαιωμάτων(27/4/2023)
Πανηγυρίζουν για τη διάλυση του ΤΕΑΥΦΕ(2/3/2013)
«Μιλάει» μόνο με φαρμακοβιομήχανους και εργατοπατέρες(28/2/2013)
Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε βάρος των εργατών(27/2/2013)
Απεργούν για το Επικουρικό στις 27 Σεπτέμβρη(15/9/2006)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ