Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξάρθρωση δουλεμπορικού δικτύου

Πολυμελές δίκτυο με συστηματική δράση σε διεθνές επίπεδο στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων εξάρθρωσε έπειτα από πολύμηνη έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA). Μάλιστα, ένα από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρεται ως ύποπτο για σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος» ή άλλη ισλαμιστική οργάνωση. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλγερινό, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Το δίκτυο είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διακινώντας αλλοδαπούς κυρίως από το Ιράν, τη Συρία, το Πακιστάν και άλλες χώρες, προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Από τον περασμένο Ιούνη, το κύκλωμα διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Γαλλία κ.λπ.), με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, με τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ελβετία.

Στη διάρκεια επιχείρησης την περασμένη Πέμπτη, συνελήφθησαν στην Αττική 17 Ιρανοί, δύο Ιρακινοί, δύο Πακιστανοί και άλλοι τρεις αλλοδαποί, από Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν και Τυνησία. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος. Παράλληλα, συγκατηγορούμενοί τους για συμμετοχή στις παράνομες δράσεις του είναι άλλα 12 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ