Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δυναμώνουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη

MotionTeam

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Παρασκευή 16/12, οργανώνει το ΠΑΜΕ. Καλεί τα συνδικάτα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., από την πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, καλεί τα συνδικάτα σ' όλη τη χώρα, τους μαζικούς φορείς και τις Λαϊκές Επιτροπές να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υποφέρουν.

«Καλούμε τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, υλική, πολιτιστική και κάθε άλλου είδους. Να γεμίσουν τα γραφεία των συνδικάτων κουβέρτες, χοντρά ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου παρέδωσε το Σάββατο υλική βοήθεια στους πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής στην πλατεία της πόλης αλλά και στην περιοχή «Νεράκι». Οπως υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο, και στους δύο χώρους υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση. Ειδικότερα στον καταυλισμό στο «Νεράκι», όπου μένουν 100 πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους 65 παιδιά, απαράδεκτες είναι οι συνθήκες υγιεινής. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί το λαό της περιοχής να προσφέρει ηλεκτρικές σόμπες (καθημερινά 8 π.μ. - 2.30 μ.μ. στα γραφεία του). Παράλληλα με την οργάνωση της αλληλεγγύης, καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου συνεχίζει να συγκεντρώνει ρούχα και παπούτσια για τους πρόσφυγες. Η βοήθεια θα παραδοθεί την Παρασκευή 16/12 στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Πυλί της Κω. «Εκείνη τη μέρα ενώνουμε τις φωνές μας με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, που με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε να προβάλουμε τα κοινά προβλήματα όλων των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ