Κυριακή 26 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Η «ακτινογραφία» των ομάδων
ΕΛΛΑΔΑ

Τα όνειρα για μια σημαντική διάκριση, όμοια ή παρόμοια με του ιστορικού 1987, δε λείπουν από το ελληνικό συγκρότημα. Οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν καλά σημάδια στα διάφορα φιλικά παιχνίδια, αλλά παρουσίασαν και προβλήματα σχετικά με την απόδοσή τους καθ' όλη τη διάρκεια των υπολοίπων φιλικών. Από την ελληνική αποστολή θα απουσιάσει ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, καθώς ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Πετρόπουλος, τον περίμενε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αυτός δεν έδωσε το «παρών». Ετσι ελπίζει πολλά στους υπόλοιπους σέντερ, όπως τον Ευθύμη Ρεντζιά, που έχει δείξει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, αλλά και στους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιαννούλη.

Μαζί με τους δύο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης που αναμένεται να κρατήσει στους ώμους του τα... βάρη της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης, Γιώργος Καλαϊτζής, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Τσαρτσαρής, Δημήτρης Διαμαντίδης, Θόδωρος Παπαλουκάς, Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Ντικούδης, Χρήστος Χαρίσης και Γιώργος Σιγάλας.

ΙΤΑΛΙΑ

Με τον Μπόγκναν Τάνιεβιτς στην τεχνική ηγεσία, οι Ιταλοί θα προσπαθήσουν να φτάσουν μέχρι και το τρόπαιο, εάν είναι εφικτό. Πάντως στο όνομα και μόνο του αντιπάλου της Εθνικής μας ομάδας, η σκέψη φτάνει μέχρι πολύ ψηλά. Ο Τάνιεβιτς πάντως στηρίχτηκε περισσότερο στις ομάδες της Μπολώνια από όπου κάλεσε 9 παίκτες από τους 20 της αποστολής. Από την Παφ, λοιπόν θα αγωνιστούν οι Τζιανλούκα Μπαζίλε (πόιντ γκαρντ), Αντρέα Μενεγκίν, Κάρλτον Μάιερς (σούτινγκ γκαρντ), Αλεσάντρο Ντε Πολ, Γκρέγκορ Φούτσκα (σμολ φόργουορντ), Τζιακόμο Γκαλάντα (πάουερ φόργουορντ), ενώ από την Κίντερ οι Νταβίντε Μπονόρα (πόιντ γκαρντ), Αλεσάντρο Αμπιο (σούτινγκ γκαρντ) και ο σέντερ Ρομπέρτο Κιάτζικ. Επίσης την ιταλική αποστολή συμπληρώνουν οι Τζιανμάρκο Ποτζέκο (Βαρέζε), Τζέρμαν Σκαρόνε, Ρομπέρτο Κιάτζικ (Σιένα), Μάρκο Σαμπουγκάρο (Μοντεκατίνι), Μικέλε Μιάν, Αγκοστίνο λι Βέκι (Σναϊντέρο Ούντινε), Βιντσέντζο Εσποζίτο (Ιμολα), Μαρσέλο Νταμιάνο (Καντού), Ντένις Μαρκονάτο (Μπενετόν Τρεβίζο), Αλεσάντρο Τονόλι (Ρόμα) και Αντρέα Καμάτα (Βερόνα).

ΡΩΣΙΑ

Για άλλη μία φορά βρίσκεται στο δρόμο της Εθνικής μας ομάδας η αντίστοιχη της Ρωσίας. Στις δέκα αναμετρήσεις οι ήττες και οι νίκες των παικτών της Ρωσίας είναι ισάριθμες και τώρα πιστεύουν πως τα αποτελέσματα για τον 4ο Ομιλο του Ευρωμπάσκετ θα είναι υπέρ τους. Ο Στάνισλαβ Ερέμιν στηρίζει τις τύχες της ομάδας του, αλλά και τις δικές του στους 20 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τους αγώνες της Τουρκίας, με πρωτεργάτη τον γνωστό σε όλους Σεργέι Μπαζάρεβιτς.

Στην αποστολή των Ρώσων πλειοψηφούν οι παίκτες που αγωνίζονται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς στα παιχνίδια θα βρίσκονται 7 παίκτες που είναι οι εξής: Ιγκόρ Κουντέλιν, Αντρέι Κιριλένκο, Ντμίτρι Ντομάνι, Αλεξάντερ Πετρένκο, Νικίτα Μοργκούνοφ, Αντρέι Φετίσοφ και Ιαντγκάρ Καρίμοφ. Από την άλλη, το «παρών» θα δώσει και ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Βασίλι Καράσεφ, που αγωνίζεται στον Ηρακλή. Επίσης την αποστολή συμπληρώνουν οι: Αντόν Γιουντίν, Εβγκένι Πασούτιν, Ζαχάρ Πασούτιν, Αλεξάντερ Γκουτόροφ, Σεργκέι Τσικάλκιν, Βαλεντίν Κουμπράκοφ, Σεργκέι Πανόφ, Εβγκένι Κισούριν, Μιχαήλ Μιχαήλοφ, Αλεξάντερ Μπασμίνοφ και Αντρέι Κορνέεφ.

ΒΟΣΝΙΑ

Μπορεί να μην έχουν δείξει ακόμα τα δόντια τους, όμως οι Βόσνιοι πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά. Αυτό που κόβει κάπως τη φόρα των αντιπάλων της Εθνικής μας είναι τα μεγάλα ονόματα που θα τεθούν αντίπαλοί τους από την αρχή του Ευρωμπάσκετ. Ο Χάτζιτς Σαμπίτ προσπάθησε να συλλέξει τα μεγαλύτερα ονόματα με την κατάλληλη πείρα για το σκοπό αυτό, με μεγαλύτερο αυτό του Νένταν Μάρκοβιτς που αγωνίζεται στην Εστουντιάντες.

Οι υπόλοιποι αθλητές που καλούνται να σηκώσουν τις τύχες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βοσνίας ανήκουν σε ομάδες από όλη την Ευρώπη σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Εθνικές που στηρίζονται ιδιαίτερα σε παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους των χωρών τους. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές που θα δώσουν το «παρών» είναι οι: Σέναντ Ντέλιτς, Νταμίρ Μρσιτς, Νταμίρ Μίρκοβιτς, Εμίρ Χάλιμιτς, Τζασμίν Χούκιτς, Γκόρνταν Φίριτς, Ιβάν Οπατσακ, Ιβάν Βέλιτς, Μπάρισα Κράσιτς, Αμπντουραχμάν Καχριμάνοβιτς, Μπόρις Μπλαγκόγιεβιτς, Ατζούρ Κορλάτοβιτς, Ραμίτζ Σουλιάνοβιτς, Ελβιρ Οβτσίνα, Χάρις Μουτζεζίνοβιτς, Ζόραν Κούκιτς, Σαμίρ Λέριτς, Νεβάντ Αλίχοτζιτς και Αντμίρ Μπούκβα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγμένη και με απουσίες(2015-09-02 00:00:00.0)
«Ανυπόμονος» ο Κουτλάι(2000-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ