Κυριακή 26 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
32ο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ραντεβού με την ιστορία

Ραντεβού με την ιστορία έχει ξανά η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιθυμεί όσο τίποτα άλλο την αξιοπρεπή εμφάνιση που θα συνοδευτεί με το ανάλογο αποτέλεσμα στο Ευρωμπάσκετ της Κωνσταντινούπολης, που ανοίγει τις πύλες του στις 31 Αυγούστου στη γειτονική χώρα. Φυσικά, υπάρχουν και οι αντιρρησίες, που δε δίνουν και πολλές πιθανότητες στην ελληνική αποστολή για την επανάληψη του θριάμβου του 1987 της Αθήνας, όμως αυτό που θα κρίνει τις τύχες της Εθνικής δεν είναι άλλο από το χρόνο και την... τύχη.

Οι Ελληνες διεθνείς ξεκινούν για την Τουρκία, προκειμένου να λάβουν μέρος στο 32ο Ευρωμπάσκετ με ανανεωμένο ηθικό, παρά τα άσχημα αποτελέσματα και τις αμφιταλαντευόμενες εμφανίσεις στα διάφορα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Αυτό που... κόβει κάπως τα φτερά των διεθνών μας είναι οι αντίπαλοί τους στο 4ο Γκρουπ, που δεν είναι άλλοι από τη Βοσνία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Για την προϊστορία, η Εθνική μας ομάδα έχει δώσει 323 αγώνες, φιλικούς και επίσημους, από τους οποίους έχει 128 νίκες και 195 ήττες, ενώ στα επίσημα παιχνίδια έχει συλλέξει 84 ροζ φύλλα αγώνα. Απέναντι στους υπόλοιπους τρεις που συμπληρώνουν το καρέ του 4ου Γκρουπ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει 24 νίκες και 32 ήττες σε φιλικούς και επίσημους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα απέναντι στη Βοσνία έχει επικρατήσει 6 φορές, στην Ιταλία 13 και στη Ρωσία 5, ενώ από την άλλη έχει γνωρίσει την ήττα από τους δύο τελευταίους 27 και 5 φορές αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ