Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Θέλει να σφραγίσει την πρόκριση

Ο ΠΑΟ το μεγάλο φαβορί κόντρα στη Σλάβια σήμερα στη Λεωφόρο

Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟ, Γιάννης Κυράστας

Sportidea

Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟ, Γιάννης Κυράστας
Στόχος το μηδέν παθητικό. Αυτό τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, στη χτεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το μεγάλο σημερινό παιχνίδι των «πρασίνων» απέναντι στη Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (21.30 ΑΛΦΑ).

Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους παίκτες του και πως στόχος τώρα είναι να μη δεχτεί η ομάδα του τέρμα, κάτι που θα κάνει την πρόκριση ακόμα πιο εύκολη. «Μετά την κλήρωση που είχαμε, στο πρώτο παιχνίδι στην Πράγα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ως Παναθηναϊκός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και πήρε το αποτέλεσμα που μας δίνει τη δυνατότητα στο παιχνίδι της Τετάρτης να έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Να εξαρτάται μόνο από εμάς η πρόκριση. Ετσι όπως διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου αγώνα, αυτό που ζητάω τώρα είναι να μη δεχτούμε γκολ. Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη εμπειρία και εξυπνάδα, γιατί στόχος μας είναι πάνω απ' όλα η πρόκριση», είπε ο Γιάννης Κυράστας, και συμπλήρωσε: «Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα παίξουμε αμυντικά. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να έχουμε υπομονή, μυαλό, ηρεμία, να μην παρασυρθούμε από τον κόσμο και να χάσουμε το μυαλό μας στο γήπεδο. Εχουμε κάνει το πρώτο βήμα και περιμένω να κάνουμε και το δεύτερο για την πρόκριση».

Επίσης, ο Γιάννης Κυράστας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του τεχνικού της Σλάβια, κ. Πέσιτσε, για τη συμμετοχή του Κούκα πως οι πιθανότητες είναι 50-50, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως πρέπει η άμυνα να λειτουργήσει πολύ καλά. «Και στο πρώτο παιχνίδι αυτά είχε δηλώσει ο κύριος Πέσιτσε για τον Κούκα. Δε μας ενδιαφέρει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης, αλλά η καλή λειτουργία της αμυντικής μας γραμμής. Ο Κούκα είναι πολύ καλός παίκτης που έχει κάνει τη διαδρομή του, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Σλάβια υπάρχουν και άλλοι καλοί κυνηγοί, όπως ο Ντόσεκ και ο Ζελένκα, που σκοράρουν στα τελευταία παιχνίδια». Η πιθανή 11άδα του αυριανού αγώνα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Μίκελσεν, Κόλκα, Κωνσταντίνου και Λυμπερόπουλος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο αγώνας αυτός περνάει στην ιστορία καθώς μετά από 13 χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο. Ο τελευταίος αγώνας που είχε διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν απέναντι στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ