Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Διαμαρτυρία στο Λαγκαδά, προετοιμασία για σύσκεψη στην Κρήτη

Στις 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα η νέα πανελλαδική σύσκεψη

Συμβολική κινητοποίηση έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Λαγκαδά πραγματοποίησαν χτες το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Παράλληλα, προετοιμάζονται να συντονίσουν τον αγώνα τους πανελλαδικά, με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Αλλωστε, και η χτεσινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έδωσε η τελευταία συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για κατά τόπους συμβολικές παρεμβάσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θυμίζουμε ότι η νέα πανελλαδική σύσκεψη θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Τράπεζα, άπλωσαν το πανό τους και μοίραζαν ανακοινώσεις, ενημερώνοντας τον κόσμο για τα αιτήματά τους. Οπως σημειώνουν, παλεύουν ενάντια: Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Στη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στο διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη. Στη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Στα γενικότερα προβλήματα που τους οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Την επόμενη Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη, ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και ο Αγροτικός Σύλλογος Γυψοχωρίου Πέλλας, προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί, στον ΕΛΓΑ της Βέροιας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στις 15/12 και στη Δυτική Μακεδονία (ΕΛΓΑ Κοζάνης).

Τέλος, Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης καλούν σε παγκρήτια σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων τη Δευτέρα 12/12 στις Αρχάνες, στις 7 μ.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στη σύσκεψη καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία, αύριο Πέμπτη, «με τα πανό των Αγροτικών μας Συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα Αγροτών, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, πλάι στους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματίες, τους σπουδαστές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρίες αύριο σε καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα(2020-06-30 00:00:00.0)
Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε Ηπειρο και Πελοπόννησο(2018-05-18 00:00:00.0)
Καθημερινές αγωνιστικές δράσεις από τους αγρότες(2017-06-29 00:00:00.0)
Το Σάββατο 17/12 η νέα πανελλαδική σύσκεψη(2016-12-10 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις(2015-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ