Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜELLON»
Πρώτη και ενισχυμένη η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Πρώτο και ενισχυμένο ανέδειξαν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας «Mellon» (εισπρακτική εταιρεία) οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έλαβε 149 ψήφους (από 119 το 2013) και εξέλεξε 5 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (από 4). Εξέλεξε επίσης 2 αντιπροσώπους στο ΕΚΑ (όσους είχε) και 2 στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (από 1).

Η παράταξη «Ενότητα - Προοπτική», όπως μετονομάστηκε το ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ως «Ενιαίο» στις προηγούμενες αρχαιρεσίες και στο οποίο συμμετέχουν και στελέχη της επιχείρησης, έλαβε 73 ψήφους (από 86 το 2013), εξέλεξε 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (από 3), 1 αντιπρόσωπο στο ΕΚΑ (από 1) και κανέναν στην Ομοσπονδία (είχε 1).

Στην ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» τονίζει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ξεκάθαρη απάντηση πρώτα απ' όλα στην εργοδοσία και στους εκπροσώπους της, που μέχρι τελευταία στιγμή έκαναν τα πάντα προκειμένου να "πάρουν" το σωματείο από τους εργαζόμενους», ενώ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι «απέδειξαν ότι δεν πέφτουν σε παγίδες, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του ονόματος του ψηφοδελτίου ή η απόσυρση των παλιών συνδικαλιστικών εκπροσώπων της εργοδοσίας». Απευθύνει, παράλληλα, κάλεσμα συμμετοχής στη δράση, στις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες, καθώς «το σωματείο δεν είναι τα επτά μέλη του ΔΣ. Το σωματείο είναι όλα τα μέλη του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ