Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Παρασκευή αρχίζει το Φεστιβάλ Βιβλίου

Μεθαύριο αρχίζει το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τίτλο «Οι ιδέες γίνονται υλική δύναμη όταν κατακτήσουν τις μάζες» (Καρλ Μαρξ). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., σε μια εκδήλωση όπου χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, από καλλιτεχνική ομάδα της ΚΝΕ από τη Φιλοσοφική.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίου με τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής», που θα λειτουργούν 9 Δεκέμβρη έως 23 Δεκέμβρη και 27 έως 29 Δεκέμβρη, στις 17.30 - 21.00 τις καθημερινές και 10.00 - 13.00 τα Σαββατοκύριακα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36). Το Φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών, όπως είναι οι Εβδομάδες Βιβλίου που είχαν πραγματοποιηθεί τον περσινό Δεκέμβρη και τον Απρίλη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου θα είναι ενταγμένες και όλες οι εκδηλώσεις του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας για το μήνα Δεκέμβρη, προάγοντας το καλό βιβλίο, που την περίοδο των γιορτών που πλησιάζει είναι απαραίτητο για αυτομόρφωση αλλά και για χαλάρωση, ενώ αποτελεί επίσης και το καλύτερο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα.

Αναλυτικά, πέρα από τα εγκαίνια, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Στέκι είναι:

Σάββατο 10/12, 11.00 π.μ.: «Γνωριμία με το παραμύθι» - «Παίζω και δημιουργώ με τα παραμύθια οδηγό».

Σάββατο 10/12, 7.00 μ.μ.: διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση για μαθητές του έργου «Πώς γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν οι θεοί και οι θεές» του Ε. Γιαροσλάβσκι.

Κυριακή 11/12, 7.30 μ.μ.: «Ποίηση σε ντο δίεση ελάσσονα για ηθοποιό και πιάνο». Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γ. Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», παράλληλη ερμηνεία στο πιάνο του έργου «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Τρίτη 13/12, 7.00 μ.μ.: Η σημασία της μελέτης της μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας. Μια συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Βασικές αρχές της Πολιτικής Οικονομίας» του Λ. Σεγκάλ.

Παρασκευή 16/12, 7.30 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», «Το Γυναικείο Ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή» της Α. Μ. Κολοντάι.

Σάββατο 17/12, 11.00 π.μ.: Διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση «Ανθρωπος αυτός ο γίγας».

Κυριακή 18/12, 7.00 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση «Κόκκινος Τράγος» του Κ. Παρορίτη. Προβολή της ταινίας «Full metal jacket» του St. Kubrik.

Τετάρτη 21/12, Λαϊκή βραδιά από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ.

Τρίτη 27/12, 7.00 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση «H εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» υλικά της Διημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow - Οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λ. Βαρδαρού.

Τετάρτη 28/12, 7.00 μ.μ.: Βιβλιοπαρουσίαση «Το σχολείο» του A. Π. Γκαϊντάρ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org