Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεύτερος κύκλος στην Πετρούπολη

Νίκος Παπάζογλου
Νίκος Παπάζογλου
Οι νύχτες πολιτισμού επανέρχονται στην Αθήνα και ανοίγουν οι αυλαίες η μία μετά την άλλη στους δήμους της Αττικής. Ετοιμος «προς τέρψιν» είναι και ο δεύτερος κύκλος του Φεστιβάλ Πετρούπολης, στο Θέατρο Πέτρας, που θ' αρχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου με τον «Δον Κιχώτη» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Παύλο Χαϊκάλη, κ.ά.

Στις 5/9 η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει την «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Επί σκηνής όλοι οι ήρωες του Ομήρου, αλλά και ο ίδιος ο ποιητής. Είσοδος για τα παιδιά ελεύθερη.

Στις 7 και 9/9 η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης καταθέτει τη νέα της πρόταση: «Ο Ερωτόκριτος και η χαμένη αρετή της Αρετούσας». Το έργο είναι του Γιώργου Μαρδά, που έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια. Είσοδος δωρεάν.

Στις 10/9 το Θεσσαλικό Θέατρο θα παρουσιάσει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κώστα Μύρη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.

Θα ακολουθήσουν δύο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Στις 12/9 θ' ανέβει η «Ορέστεια» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου κ.ά. Στις 15/9 το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τις Αριστοφανικές «Νεφέλες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, με τους Γιώργο Μοσχίδη, Γιώργο Αρμένη, κ.ά.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει στις 16/9 με συναυλία του Νίκου Παπάζογλου, του τραγουδοποιού που υπόσχεται για μια ακόμη φορά να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για εισιτήρια μπορούν ν' απευθύνονται στα τηλέφωνα 50.65.434 και 50.12.402 (Θέατρο Πέτρας, ώρες παραστάσεων).


«Δον Κιχώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
«Δον Κιχώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ