Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Με σύνθημα: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής»

Με το σύνθημα «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής», εργαζόμενοι που εκπροσωπούν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και χιλιάδες συναδέλφους τους, παίρνουν τη θέση τους στις εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, που ξεκινούν σήμερα, Σάββατο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την προβολή βίντεο από τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Την έναρξη της Συνδιάσκεψης θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Μάικ Μακαγίμπα, και ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ, Πάμπης Κυρίτσης. Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ΠΑΜΕ αποτυπώνεται στην έκθεση με φωτογραφικό υλικό και κατατοπιστικά συνοδευτικά κείμενα, που θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης, στο χώρο του ΣΕΦ. Σε αυτή συνοψίζονται σημαντικοί σταθμοί και κομβικής σημασίας πτυχές από την πολύπλευρη δράση του ΠΑΜΕ.

Πάνω από 1.200 αντιπρόσωποι και παρατηρητές, από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις

Για δυο μέρες, περισσότεροι από 1.200 αντιπρόσωποι και παρατηρητές, από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις, συζητούν, ανταλλάσσουν πείρα και συμπεράσματα από τη δράση τους, καταθέτουν σκέψεις και προτάσεις γύρω από το καθήκον της οικοδόμησης κινήματος «ελπίδας και ανατροπής».

Ηδη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνδιάσκεψης, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα από διαφορετικούς χώρους δουλειάς προχώρησαν σε γενικές συνελεύσεις, οργάνωσαν συσκέψεις και συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, όπου έθεσαν το θέμα της Συνδιάσκεψης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους και ανέδειξαν αντιπροσώπους.

Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας που προηγήθηκε και των μεγάλων δυνατοτήτων είναι το ότι στο μακρύ κατάλογο των συμμετοχών περιλαμβάνονται μια σειρά σωματεία που, παρότι το προηγούμενο διάστημα δεν συσπειρώνονταν σταθερά στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψή του. Ολη αυτή η δραστηριότητα δημιούργησε ή ενίσχυσε «γέφυρες» επικοινωνίας με περισσότερους χώρους δουλειάς και επιχειρησιακά σωματεία, προβλημάτισε συνδικαλιστές και εργαζόμενους, έδωσε δύναμη και αισιοδοξία. Τη σκυτάλη πλέον παίρνουν σήμερα και αύριο οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων και από τη Δευτέρα η καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς, στους άξονες που θέτει η Συνδιάσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγαλύτερη ορμή στους αγώνες για την εργατική απάντηση, για να βγούμε στην αντεπίθεση(22/11/2016)
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της(19/11/2016)
Αύριο ξεκινάνε οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης(18/11/2016)
Καταγγέλλει νοθεία, παρατυπίες και αποκλεισμούς στο 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας(26/10/2016)
"Περίεργες" διαπιστεύσεις...(31/3/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org