Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο παναναπηρικό συλλαλητήριο καλεί η ΣΕΑΑΝ

Στο παναναπηρικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 2/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους γονείς παιδιών με αναπηρία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία τους. Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ έχει οριστεί στις 9 π.μ., στην πλατεία Βάθης (Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους).

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει τη «σφαγή» των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέσα από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Οπως καταγγέλλει, από το 2012 μέχρι σήμερα, πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έχουν μείνει χωρίς επίδομα. Συγκεκριμένα, ενώ το Μάρτη του 2012 οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ήταν 212.000, σήμερα είναι λιγότεροι από 150.000 άτομα, την ίδια στιγμή που οι βαριά ανάπηροι υπολογίζονται σε περισσότερα από 500.000 άτομα. Καμία απολύτως στήριξη δεν έχουν όσοι εμφανίζουν ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας.

Επίσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 21/11, στις 9 π.μ., στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Ελευσίνα (οδό Κοντούλη), καλούν η ΣΕΑΑΝ, το παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ μεταλλεργάτη που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, σε εργατικό ατύχημα το 2004. Ο εργαζόμενος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, λάμβανε αναπηρική σύνταξη μέχρι το 2012, όταν η απόφαση των ΚΕΠΑ μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του, με αποτέλεσμα να μην δικαιούται αναπηρική σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ