Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ανησυχία για να «μην διαμελιστεί η ΕΕ»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε κοινή δράση «για να μη διαμελιστεί η Ευρώπη» κάλεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που κατέληξε στο συμπέρασμα: «Γερμανία και Γαλλία έχουν μια τεράστια ευθύνη».

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η εφημερίδα «Σουντόιτσε Τσάιτουνγκ» στο Βερολίνο, υποστήριξε ότι Γαλλία και Γερμανία πρέπει να δράσουν για να έρθει η ανάπτυξη και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των πολιτών. Συνέχισε σημειώνοντας ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να «ανοίγει» την οικονομία της, οπωσδήποτε με τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, ενώ Γερμανία και ΕΕ ως σύνολο πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, όπως και την ενίσχυση της άμυνας.

Πάντως, στο φόντο και των διαπραγματεύσεων για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Βαλς τόνισε, απευθυνόμενος και σε άλλες πλευρές που πιθανώς επανεξετάζουν τη θέση τους στην ΕΕ: «Αν είναι ικανοί να διατηρήσουν όλα τα πλεονεκτήματα της Ευρώπης, τότε ανοίγουμε το παράθυρο για άλλους να εγκαταλείψουν την ΕΕ». Εκτίμησε επίσης ότι «Brexit» και επικράτηση Τραμπ έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να ακούγονται οι οργισμένοι πολίτες, και ότι οι πολιτικοί που φοβούνται τη λήψη αποφάσεων άνοιξαν τις πόρτες σε λαϊκιστές και δημαγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ