Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απάντηση στα ψέματα της «Αυγής»

Παρεμπόδιση εκπροσώπου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών '67 - '74 (ΣΦΕΑ) από την ΚΝΕ ανακάλυψε η «Αυγή» στο δημοσίευμά της για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στο φύλλο της Παρασκευής 18 Νοέμβρη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχει κάνει το ψέμα βασικό εργαλείο στην παραγωγή αντιΚΚΕ χολής. Το ψέμα αναπαράχθηκε και από το ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε και εμπλούτισε την επιχείρηση λάσπης.

Οπως αναφέρει η «Αυγή», «στη συγκέντρωση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, μέλη της ΚΝΕ που έλεγχαν τα μικρόφωνα απαγόρευσαν σε εκπρόσωπο του ΣΦΕΑ να διαβάσει το κείμενο για την επέτειο που είχε περάσει ομόφωνα από το ΔΣ του Συλλόγου (υπερψηφίστηκε και από το ΚΚΕ). Ετσι, για πρώτη φορά δεν μίλησε εκπρόσωπος του ΣΦΕΑ στη συγκέντρωση».

Ποια είναι η αλήθεια; Οπως κάθε χρόνο, έτσι και στο φετινό γιορτασμό, η ΚΝΕ - και όχι ο ΣΦΕΑ - ανέλαβε την πρωτοβουλία, έφερε και τοποθέτησε μικροφωνική εγκατάσταση στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, για να ακούγονται από τα μεγάφωνα, συνθήματα, τραγούδια, να ανακοινώνονται οι φορείς που δηλώνουν το «παρών» και για να γίνει η ομιλία στη διάρκεια της απογευματινής συγκέντρωσης.

Στη διάρκεια της μεσημεριανής κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΣΦΕΑ, Β. Δεμουρτζίδης, ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αν στην απογευματινή συγκέντρωση θα μιλούσε κάποιος εκπρόσωπος του ΣΦΕΑ. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν θα γινόταν ομιλία, γιατί φέτος δεν πήραν απόφαση να μιλήσει κάποιος.

Ετσι, λοιπόν, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένη ομιλία, με την έναρξη της πορείας, τα μέλη της ΚΝΕ μάζεψαν τη μικροφωνική για να μην αφεθεί εκτεθειμένη. Μάλιστα, στην κεφαλή της πορείας είχαν μπει το πανό και μέλη του ΣΦΕΑ.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ψέματα. Οσα και να πουν, δεν μπορούν να μειώσουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Κυρίως αυτοί που μόλις προχτές παρουσίαζαν την Αθήνα «άδεια, όμορφη και υπό επιτήρηση», λόγω των αποκλεισμών και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση εξαιτίας της επίσκεψης Ομπάμα, μέσα στον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Αυτοί που παλεύουν να εξωραΐσουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και συνολικά το ιμπεριαλιστικό σύστημα, και καλούν το λαό να απαλλαγεί από «παλιές προκαταλήψεις», πετώντας στα σκουπίδια την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ