Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίησης των αποφοίτων τους

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Στερούνται το δικαίωμά τους να πιστοποιήσουν τις σπουδές τους οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων, παρά το ότι προβλέπεται σχετική διαδικασία. Στο ζήτημα αυτό επανέρχεται το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή.

Στις 12.05.2016, το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση με αρ. πρωτ. 5325 και θέμα «Διαδικασία πιστοποίησης σπουδών των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων».

Στη νέα Ερώτηση αναφέρεται ότι «το θέμα αφορά τους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων και την πιστοποίηση των σπουδών τους, ώστε να τους χορηγηθούν πτυχία μουσικής ειδικότητας. Προβλέπεται, μάλιστα, η διαδικασία της πιστοποίησης να πραγματοποιείται μια φορά κάθε χρόνο, εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι, από τη 1 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία έχει πραγματοποιηθεί μόνο δύο φορές έως σήμερα». Σε προηγούμενη Ερώτηση του ΚΚΕ τον Ιούνη, είχε απαντηθεί ότι η διαδικασία για την πιστοποίηση της επόμενης χρονιάς είναι σε εξέλιξη, παρ' όλα αυτά, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία και οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής, Γ. Δελής, Γ. Λαμπρούλης, Μαν. Συντυχάκης και Στ. Τάσσος που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν άμεσο ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των ετήσιων εξετάσεων πιστοποίησης σπουδών των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ