Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιεννέζικα βαλς στην Αθήνα

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου «Johann Strauss Ensemble» υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell Mc Gregor με δύο συναυλίες θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη. Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» (Σάββατο 10 Δεκέμβρη - ώρα 20.30, Κυριακή 11 Δεκέμβρη - ώρα 19.00) θα γεμίσει από τις μελωδίες και τους ρυθμούς της βιεννέζικης μουσικής. Σολίστ Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο.

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.ά.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία. Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell Mc Gregor.

Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

Πληροφορίες - κρατήσεις 210.7282.333, www.megaron.gr. Oμαδικές κρατήσεις: 210.7282.367.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org