Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι στόχοι τους είναι του κεφαλαίου και όχι του λαού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από τη Λαμία

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και την παράδοση - παραλαβή των υπουργείων:

«Ο στόχος της γρήγορης ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης που έθεσε ο πρωθυπουργός και το νέο υπουργικό συμβούλιο σημαίνει την απαρέγκλιτη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και ανατροπών στα εργασιακά δικαιώματα, που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο. Αυτός ο στόχος, στον οποίο συναινούν και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα - συνεταίροι του 3ου μνημονίου, δεν είναι στόχος του λαού, αλλά του κεφαλαίου, αφού αυτό θα είναι το μόνο ωφελημένο της όποιας ανάπτυξης και των όποιων επενδύσεων διαφημίζει η κυβέρνηση».

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Λαμία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα, απάντησε: «"Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα". Γενικότερα οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί και ο συγκεκριμένος δε θα δώσουν καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, πέρα από μια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, προσπαθώντας να βελτιώσει το προφίλ της, το οποίο έχει πληγεί βάναυσα εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών της και των μέτρων που παίρνει για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες. Και, βεβαίως, αυτό το κυβερνητικό σχήμα, έτσι όπως το είδαμε, θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση υλοποίησης του 3ου μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Νέα μέτρα έρχονται χωρίς να σημαίνει ότι θα αποφύγουμε και το 4ο μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ