Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βιογραφικά - εγγύηση για υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Πλούσια βιογραφικά, θητείες σε ιδρύματα και ινστιτούτα με σημαντικό έργο προς όφελος των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Ανθρωποι «κατάλληλοι» και ικανοί να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να διαπραγματευτούν με τους εταίρους τους στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον προς όφελος του κεφαλαίου. Πρόκειται για τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήδη έχουν αναλάβει έργο μετά τον ανασχηματισμό.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy και καθηγητής στο Bard College στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος, «άτομα όπως ο Σόρος και ο Στίγκλιτς έχουν συμβάλει στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας χρηματοοικονομικής τεχνικής». Υπενθυμίζεται ότι στη σύνθεση του ΔΣ του Ινστιτούτου Levy μετέχουν γνωστά ονόματα, όπως οι Joseph Stiglitz, Martin Leibowitz (σύμβουλος της Mοrgan Stanley), Leon Bostein κ.ά., ενώ στην ίδια παρέα ανήκαν και οι Ελενα Παναρίτη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Γιάνης Βαρουφάκης, που είχαν συνεργαστεί παλιότερα με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Εφη Αχτσιόγλου, νέα υπουργός Εργασίας, είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο. Ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εργασίας, ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και την Κοινωνική Ασφάλιση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι «θεσμοί» μπορούσαν... πολύ άνετα να επικοινωνήσουν μαζί της. Αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες μετά την υπουργοποίησή της έδειξαν μεγάλη ικανοποίηση.

Ο Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στην Τράπεζα Κύπρου, στην εταιρεία «International Mutual Fund S.A.», στην εταιρεία «Aeolian Investment Fund S.A.». Από τον Οκτώβρη του 2015 ήταν προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικής Πολιτικής του πρωθυπουργού και κατείχε συντονιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και το ΔΝΤ, εκ μέρους του γραφείου του πρωθυπουργού, αποσπώντας και αυτός τα εύσημα εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ δηλώνουν ευχαριστημένοι για την υπουργοποίηση.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο νέος υφυπουργός Οικονομίας, το προηγούμενο διάστημα ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αποσπώντας τα εύσημα για τους γρήγορους και αποφασιστικούς ρυθμούς των ιδιωτικοποιήσεων. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως μέλος ΔΣ και πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα, διετέλεσε πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Stroicentre Real Estate Construction Company AE» (2011-2014), ενώ από το 2008 είναι πρόεδρος των εταιρειών «MED SEA HEALTH AE» και «ΜΑRE VILLAGE AE», με αντικείμενο το σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

O νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λάτση. Δίδαξε Φυσική στο ΕΜΠ, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, MIT, Βοστώνης και στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική παρέμβαση σε εγκαίνια γραφείων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ(2019-02-15 00:00:00.0)
Υπουργοποιήθηκε ο Λούλα(2016-03-17 00:00:00.0)
Κυβέρνηση όλων των «φυλών» της αστικής διαχείρισης(2015-01-28 00:00:00.0)
Επισπεύδουν την πολιτική ξεπουλήματος(2012-09-12 00:00:00.0)
Η «οικογενειοκρατία» των ΜΜΕ(2004-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ