Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Τροφή σε νέα σενάρια αναμόρφωσης

Μια ευρύτερη συζήτηση για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την αντανάκλαση ευρύτερα στις διεργασίες και ανακατατάξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό, άνοιξε η διαφοροποίηση, την προηγούμενη βδομάδα, του Ευ. Βενιζέλου στην υπερψήφιση από το χώρο του των τριών κυβερνητικών τροπολογιών στο νόμο Παππά.

Ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του και τόνισε πως «αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, θα καταψήφιζα τις τροπολογίες». Μέμφθηκε, δε, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ, ώστε να συζητηθεί η στάση τους, τασσόμενος υπέρ της πλήρους κατάργησης του νόμου Παππά, ζητώντας η συζήτηση για τη στελέχωση του ΕΣΡ να αρχίσει από μηδενική βάση.

Ακόμα, ερωτηθείς για την προσπάθεια προσέγγισης της ΔΗΣΥ και του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά και υπονόησε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαι στην πολιτική, επειδή η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η πολιτική και επειδή τα κρίνω όλα πολιτικά, συγκυριακά και ψυχρά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης, τα οποία για εμένα προτάσσονται», τόνισε.

Ηδη, μια σειρά αστικά επιτελεία «μετρούν» ότι μια ενδεχόμενη «απόσυρση» Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ, θα άνοιγε κατ' αρχάς την πόρτα για να τα ξαναβρούν με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά κυρίως να πάρουν κεφάλι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, και σε κάθε περίπτωση να επιταχυνθούν διαδικασίες για «να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, που θα έχει την γνώση και τη βούληση να επιλύσει και αυτό και τα άλλα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία», όπως είπε και χτες η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας την πρόταση της ΔΗΣΥ για τη διαχείριση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ