Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ιαχές υπέρ του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Καταγγελία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Την προκλητική στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγουν ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μ. Ανατολής, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μοσούλη, υπό το βολικό πρόσχημα της αντιμετώπισης του δικού τους δημιουργήματος, του «Ισλαμικού Κράτους», καταδικάζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβασή της στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, για το ψήφισμα σχετικά με την «κατάσταση στο βόρειο Ιράκ και στη Μοσούλη», τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπερασπίζεται προκλητικά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει η ΕΕ και οι σύμμαχοί της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με επίκεντρο τη Συρία και το Ιράκ, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η ενισχυμένη επιχειρησιακή σύμπραξη ΕΕ - ΝΑΤΟ, η "παγκόσμια στρατηγική της ΕΕ", ο ευρωστρατός, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αποτελούσαν προαναγγελία νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων κατά των λαών. Οσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τα θύματα, τους πρόσφυγες, όσες διακηρύξεις κι αν κάνουν περί ειρήνης, είναι ολοφάνερος ο βρώμικος ρόλος τους στη Συρία και το Ιράκ και σε κάθε άλλη εστία πολεμικής αναμέτρησης.

Εχουν ανοίξει νέο μέτωπο στη Μοσούλη, μακελεύοντας λαούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι τζιχαντιστές, δικό τους αποκρουστικό δημιούργημα, είναι το βολικό τους πρόσχημα για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή. Η δε Τουρκία εισβάλλει κι αυτή ανενόχλητη σε Συρία και Ιράκ, επιδιδόμενη σε μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων, εμπρηστικών κι ανιστόρητων δηλώσεων όπως αυτές του Ερντογάν, που αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, που συστηματικά κάνουν πως δεν βλέπουν οι ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στα οποία εμπλέκεται ενεργά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μπορούν να χαλάσουν οι ίδιοι οι λαοί, με την πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, τον πραγματικό τους αντίπαλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ