Κυριακή 6 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
6 μέρες για το Παγκόσμιο!

Σκακιστικό Κύπελλο Ομάδων 2016 εις μνήμη Σπύρου Μπίκου

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το τελικό ματς του Παγκόσμιου Τίτλου, ο Νορβηγός Μάγκνους Κάρλσεν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη και έδωσε αγώνα «Σιμουλτανέ», αντιμετωπίζοντας 11 σκακιστές που χρησιμοποιούν το σκακιστικό του πρόγραμμα (εφαρμογή Η/Υ και κινητά). Αποτέλεσμα 11 νίκες!

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρασε ινκόγκνιτο από το Washington Square Park της Νέας Υόρκης χωρίς να βάλει μάσκα ή να μεταμφιεστεί. Οι θαμώνες του πάρκου έτσι κι αλλιώς δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα γιατί είναι αφοσιωμένοι στις παρτίδες και τα μεταξύ τους στοιχήματα... Σύμφωνα με το σάιτ «skakistiko», ένας από τους μόνιμους θαμώνες είπε: «Κατάλαβα πως είναι κάποιος πολύ ισχυρός νεαρός παίκτης, αλλά πού να φανταστώ»...

Οπως ήδη έχουμε αναφέρει («Ρ» 30.11.16), αντίπαλος του Κάρλσεν είναι ο Ρώσος GM Σεργκέι Καριάκιν (26 χρόνων και ΕΛΟ 2772).

  • Σήμερα το πρωί, στις 10.30, ξεκινάει ο 1ος γύρος του Σκακιστικού Κυπέλλου Ομάδων στη μνήμη του Σπύρου Μπίκου, με διοργανωτές πολλές ομάδες της Αττικής, στην ανακοίνωση του οποίου υπογραμμίζουν: Από το Σεπτέμβρη διανύουμε το 30ό έτος που ο Σπύρος Μπίκος λείπει από το σκάκι της Αττικής. Ο ανιδιοτελής εργάτης της μαζικής ανάπτυξης του σκακιού στην Ελλάδα, που κάθε χρόνο, την περίοδο της γιορτής της 28ης Οκτώβρη, διοργάνωνε το Κύπελλο «ΟΧΙ» στην Αττική. Ενας σκακιστής που παρά το πρόβλημα υγείας, ήταν παράδειγμα αντοχής και θέλησης, ήταν λάτρης του αθλήματος και Διεθνής Λύτης και συνθέτης σκακιστικών προβλημάτων!

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ