Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Τουλάχιστον 2.600 απολύσεις και «λουκέτο» σε 500 υποκαταστήματα προβλέπει το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, με βασικό στόχο, μεταξύ άλλων, το «κόστος» του προσωπικού να μειωθεί κατά 9% μες στην επόμενη τριετία. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι τα 27,6 δισ. ευρώ «κόκκινων δανείων» που υπάρχουν σήμερα θα μετατραπούν σε επενδυτικούς τίτλους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 14 νεκροί και 147 τραυματίες είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης που έγινε σε προκατασκευασμένο κτίριο στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί της Κίνας. Καταστράφηκαν δεκάδες κτίρια συμπεριλαμβανομένου και ενός τοπικού νοσοκομείου.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110 τραυματίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στη νοτιοδυτική πόλη Κέτα του Πακιστάν, μετά από επίθεση ενόπλων στο Αστυνομικό Κολλέγιο του Μπαλουχιστάν (σ.σ. ομώνυμη επαρχία της χώρας με πρωτεύουσα την Κέτα). Οι ταυτότητες των δραστών δεν είναι ακόμα γνωστές, αν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Amaq» (Αμακ) μετέδωσε ότι την ευθύνη έχει το «Ισλαμικό Κράτος».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Από επίθεση ενόπλων που σχετίζονται με την ισλαμιστική οργάνωση «αλ Σαμπάμπ» της Σομαλίας, στην Μαντέρα της βορειοανατολικής Κένιας, σκοτώθηκαν χτες 12 άνθρωποι όπως αναφέρουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

ΚΑΪΡΟ.-- 9.000 τόνους ζάχαρης κατάσχεσαν οι αρχές της Αιγύπτου, όπως ανέφερε χτες ο πρωθυπουργός της χώρας Σερίφ Ισμαΐλ, από εργοστάσια και αποθήκες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για τον πληθυσμό. Εγιναν αιφνίδιοι έλεγχοι σε εργοστάσια ζάχαρης και διανομείς ενώ επιρρίπτονται ευθύνες σε εμπόρους που παρακρατούν ποσότητες για να προωθούνται στη μαύρη αγορά.

ΝΤΑΚΟΤΑ.-- Ιθαγένικοι πληθυσμοί των ΗΠΑ και άλλοι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στη δημιουργία του αγωγού πετρελαίου που διασχίζει τη γη τους στη βόρεια και νότια Ντακότα, την Αϊόβα και το Ιλινόις προχώρησαν χτες σε νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ