Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο γέρος και η θάλασσα» για πρώτη φορά στη σκηνή

VaG_MaK@" target="_blank">class="imageCopyright">VaG_MaK@

«Ο γέρος και η θάλασσα» του Ερνεστ Χέμινγουεϊ ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του «Faust» (Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, τηλ. 210 3234095), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00, από 26 Οκτώβρη και για 14 παραστάσεις.

Ογδόντα τέσσερις μέρες είχε να πιάσει ψάρια ο Σαντιάγο, ο γέρος της θάλασσας, και την ογδοηκοστή πέμπτη αποφασίζει να κάνει αυτό που κανένας άλλος ψαράς δεν τόλμησε, να βγει στ' ανοιχτά, αναζητώντας το μεγάλο ψάρι, που θα αλλάξει την τύχη του. «Ο γέρος και η θάλασσα» διασκευάστηκε και ανεβαίνει στη σκηνή από την ομάδα Salao, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Salao σημαίνει «ο πιο άτυχος του κόσμου», ένα όνομα που έχουν δώσει όλοι οι ψαράδες του χωριού στον γερο-Σαντιάγο. Στην παράσταση, ηθοποιοί και μουσικοί ταξιδεύουν για μία ώρα στην Κούβα, εκεί όπου η μουσική, το ψάρεμα, η απλή καθημερινή ζωή συναντιούνται με τη μεγαλύτερη μάχη για το πιο σπουδαίο έπαθλο.

O «γέρος» του Χέμινγουεϊ γνώρισε αμέσως παγκόσμια επιτυχία. Σαν από ειρωνεία της τύχης, η λογοτεχνική καταγραφή μιας ιστορίας που περιγράφει την απώλεια ενός τεράστιου επάθλου, χάρισε στον συγγραφέα το μεγαλύτερο έπαθλο της καριέρας του, ένα βραβείο Πούλιτζερ και το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ισως γιατί είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός γέρου ψαρά, όπως την αφηγήθηκε στον Χέμινγουεϊ ο φίλος του Κάρλος.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Σοφία Αντωνίου. Σκηνικά - Κοστούμια: Ιφιγένεια Δούρα, Σοφία Αντωνίου. Μουσική - Ηχητικό περιβάλλον: Βαγγέλης Μακρυγιάννης. Μουσικός: Απόστολος Λαγαρίας. Παίζουν: Σοφία Αντωνίου/Φωτεινή Τερζή (διπλή διανομή), Βασιλεία Ιγγλέση, Εμμη Χάλαρη, Γιώργος Χοτζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ