Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον ΔΣΕ

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιεί η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο, στο Μεσολόγγι, το Σάββατο 22/10, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν όσων σύρθηκαν στα στρατοδικεία της αστικής τάξης, επειδή συμμετείχαν στη λαϊκή υπόθεση, όσων στάθηκαν με αξιοπρέπεια και λεβεντιά, όσων εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν, αλλά και προς τιμήν όσων εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους, που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, των δικηγόρων που παρείχαν νομική στήριξη αφιλοκερδώς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης απαγγελία ποιήματος, αναφορά στους εκτελεσμένους αγωνιστές, κατάθεση στεφάνου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, την Κυριακή 23/10, οι Οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στη Ζαχάρω, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν της δράσης του ΔΣΕ στη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και του Νίκου Γκότση, αντισυνταγματάρχη, διευθυντή Δικαστικού της 3ηςΜεραρχίας, δικηγόρου, και του Γιώργη Τζαμαλούκα, χειρουργού, γνωστού ως «πατέρα της αντάρτικης χειρουργικής», που καταγόταν από κει. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, Τετάρτη

-- Αρχίζει στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (αίθουσα «Σόκαρη»), στην Πάτρα, η λειτουργία έκθεσης αφιερωμένης στην 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς και στην ηγεσία του ΚΚΕ και του ΔΣΕ στην Αχαΐα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 23/10 (ώρες λειτουργίας και ξενάγησης στο χώρο, 18.00 - 21.00, όλες τις μέρες).

-- Η ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, στις 19.30, με ομιλήτρια την Λένα Κορδονούρη, Γραμματέα της ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Κάμπου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στο ΚΑΠΗ Λεχαινών, στις 18.30, με ομιλητή τον Βίκτορα Θωμόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Παλλικής πραγματοποιεί σύσκεψη με την μπροσούρα «23+ παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941-'49», στις 19.00, στην αίθουσα του Μουσείου στο Ληξούρι. Ομιλήτρια θα είναι η Αγγελική Τσώλου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Ακτίου - Βόνιτσας, στις 20.30, διοργανώνει στο κατάστημα «Μωραΐτη» στο Θύριο, παρουσίαση της ίδιας έκδοσης. Θα μιλήσει η Νικολέτα Ρεπάνη, Γραμματέας της ΚΟΒ.

-- Η ΚΟΒ Αμφιλοχίας διοργανώνει στις 7 μ.μ. παρουσίαση της ίδιας έκδοσης. Θα μιλήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Αγρινίου, στις 6.30 μ.μ., διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο παρουσίαση της ίδιας έκδοσης. Θα μιλήσει ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org