Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Χρυσή Αυγή, δολοφόνοι» είπε ο μάρτυρας

Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε χτες η κατάθεση του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αχμεντ Αμπού Χάμεντ στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας αναγνώρισε και στο δικαστήριο (τους είχε αναγνωρίσει και στο ΑΤ Κερατσινίου) τους χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου που έκαναν την άγρια δολοφονική επίθεση, στο σπίτι του στο Πέραμα.

«Είναι 100% αυτοί», είπε χαρακτηριστικά, και έδειξε τον ξανθό (τον χρυσαυγίτη Αγριογιάννη) και τον Πανταζή (πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Περάματος). Για τον Πανταζή, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν σε ρόλο αρχηγού, έβριζε και φώναζε «έλα να σου γ... τη μάνα, τον πατέρα, έλα έξω εδώ, για να μάθεις τι είναι η Χρυσή Αυγή». Ο μάρτυρας είδε και τους τρεις άλλους χρυσαυγίτες, τον Θ. Μαρία, τον Κ. Παπαδόπουλο και τον Μ. Ευγενικό, έξω από το σπίτι του, που τους αναγνώρισε στο δικαστήριο, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος.

Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένα ποιος σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, αλλά γνωρίζει ότι τον σκότωσε η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως του το είπαν «Ελληνες, όλος ο κόσμος το είπε»... Χαρακτηριστική απάντηση, επίσης, έδωσε ο μάρτυρας στους συνηγόρους υπεράσπισης των χρυσαυγιτών όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Χρυσή Αυγή, δολοφόνοι», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ