Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων

Με κατά τόπους συγκεντρώσεις, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προετοιμάζει ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της κλιμάκωσης και του πανελλαδικού συντονισμού θα συζητηθούν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 μ., στη Νίκαια Λάρισας.

Το σήμα της έναρξης δίνεται, για μια ακόμα αφορά, από τη Θεσσαλία, όπου, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ξεκινήσει η ενημέρωση και οι προετοιμασίες για την οργάνωση της πάλης. Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει στο συλλαλητήριο με τρακτέρ, μεθαύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, που οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Χτες, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου - Λυγαριάς και Δαμασίου έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τα οξυμένα προβλήματα και το πλαίσιο πάλης αυτής της κινητοποίησης.

Στο μεταξύ, κινητοποίηση στις 21/10 ετοιμάζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Αρχάνων, Καζαντζάκη και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά. Με το ίδιο πλαίσιο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση, ενώ, σήμερα, στις 11 π.μ., οργανώνει διαμαρτυρία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Τέλος, το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στη Μεσσήνη, στο αίθριο του δημαρχείου. Την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ομοσπονδίας έχουν πάρει οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσήνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ