Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ
Να γίνουν εφαλτήριο για αποφασιστική συνέχεια

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες, καθώς τα συνδικάτα που υπογράφουν το κάλεσμα έφτασαν πλέον τα 465

Με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή τις ΣΣΕ να έχουν πλέον φτάσει τις 465, χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν τη Δευτέρα στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, δουλειά, μισθούς και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, για την αποκατάσταση των ΣΣΕ και την κατάργηση προηγούμενων αντεργατικών νόμων. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κάλεσμα στα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, χαιρετίζοντας τις εκατοντάδες αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων. «Οι διεκδικήσεις μας, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Το αίτημα "κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ", η μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για διεκδικήσεις με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, η αναπλήρωση των απωλειών από τα συνεχή πλήγματα που έχουμε δεχθεί, πρέπει να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο, να δυναμώσουν», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 16/10, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καλεί σε σύσκεψη σήμερα, στις 7.30 μ.μ. (αίθουσα Παμμικρασιατικού). Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση για τις ΣΣΕ, τη Δευτέρα 17/10 (7 μ.μ., κτίριο ΕΚ).

Επίσης, σε συνέλευση την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60), καλεί η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ, τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., οργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ και καλεί στο συλλαλητήριο το απόγευμα της ίδιας μέρας. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, τέλος, καλεί σε σύσκεψη με θέμα τις ΣΣΕ, τη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλεί και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Μηχανικών και Τεχνικών. Στο κάλεσμά της, σημειώνει ότι «ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό φέρνει νέες απώλειες για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Αν συνυπολογίσει κανείς ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία, η απώλεια του εισοδήματος ξεπερνά το 60%. Αυτός είναι και ένας απ' τους βασικούς λόγους για την τεράστια αιμορραγία διαγραφών συναδέλφων απ' το ΤΕΕ, για το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν αυτασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ είναι ανασφάλιστοι και με την απειλή κατασχέσεων».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην Αθήνα έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου, Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Τροφίμων - Ποτών, κλαδικά συνδικάτα της Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία από τους αντίστοιχους κλάδους, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Ενέργειας, Σωματείο Ελαιοσαπουνοποιών και Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Λογιστών, Συνδικάτα Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών και εργαζομένων στις κατασκευές, Ενωση Λογιστών Αθήνας, Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, σωματεία «Lidl» και «Praktiker», Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθήνας, σωματεία καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, κλαδικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία ξενοδοχείων της Αθήνας, κλαδικό Συνδικάτο του Χρηματοπιστωτικού στην Αττική, ΣΕΤΗΠ και επιχειρησιακά σωματεία στις Τηλεπικοινωνίες, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΜΑΓΕΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σωματεία στη δημόσια Εκπαίδευση «Σωκράτης» και «Σεφέρης», Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση ο «Βύρωνας» και στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογοι Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επιχειρησιακά σωματεία των ΟΤΑ και σωματεία της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Πλατεία Ομονοίας: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σύλλογοι και ενώσεις ΕΒΕ, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές της Δυτικής Αθήνας, του Θριασίου, των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, του Κεντρικού Τομέα Αθήνας και του Βόρειου Τομέα Αθήνας, Γυναικείοι Σύλλογοι της ΟΓΕ, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΣΕΑ συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματεία συνταξιούχων.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, της Ανατολικής Αθήνας και του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org