Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργάνωση και αγώνας κόντρα στο πλήθος των προβλημάτων

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων του ΜΑΣ

Με τραγικές ελλείψεις σε καθηγητές και αναλώσιμα ξεκινάει μια ακόμα χρονιά στα ΤΕΙ Λάρισας. Από το 2005 έως το 2014, οι μόνιμοι καθηγητές μειώθηκαν από το 585 σε 429, με αποτέλεσμα το 70% των καθηγητών να είναι έκτακτοι. Αλλά, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Οι κάρτες σίτισης συνεχίζουν να είναι μειωμένες σε σχέση με το συνολικό αριθμό των φοιτητών, οι εστίες δεν επαρκούν και φυσικά για επίδομα ενοικίου για όσους σπουδάζουν ούτε σκέψη...

Η διοίκηση του ΤΕΙ από τη μία διαμαρτύρεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κι από την άλλη χαρατσώνει τους εστιακούς με 400 ευρώ για ένα δωμάτιο στην εστία και τους βάζει να πληρώνουν για μια σειρά αναλώσιμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ, αναφέρθηκαν σ' αυτά τα προβλήματα τονίζοντας: «Υπάρχουν δύο επιλογές: `Η θα σκύψουμε το κεφάλι και θα τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή και τις σπουδές μας, ή όλοι μαζί ενωμένοι θα σηκωθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Λέμε ενωμένοι και εννοούμε μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές, τους γονείς μας τους εργαζόμενους ή άνεργους. Γιατί μπορεί οι εκάστοτε πολιτικοί να ήταν από διαφορετικά κόμματα, η πολιτική όμως που ακολουθούν είναι κοινή και είναι σίγουρα αντιλαϊκή».

Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ επεσήμαναν ότι οι φοιτητές πρέπει να κάνουν το βήμα και να ζωντανέψουν τους συλλόγους, να δώσουν έμπρακτη απάντηση στο «κάτι πρέπει να γίνει» με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, καθώς είναι το μοναδικό μέρος που οι φοιτητές μπορούν όλοι μαζί να συζητήσουν και από κοινού να καταλήξουν σε αποφάσεις. Αφού τόνισαν ότι ο κάθε φοιτητής πρέπει να κάνει δική του υπόθεση τη λειτουργία του συλλόγου που ανήκει, τους κάλεσαν να διεκδικήσουν:

  • Χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων στο ύψος των αναγκών. Να επιστραφούν όσα κόπηκαν με τις μειώσεις των προϋπολογισμών από το 2008 έως σήμερα.
  • Να μη χαθεί ούτε μάθημα λόγω έλλειψης καθηγητών. Αμεση πρόσληψη μόνιμων καθηγητών στο ύψος των αναγκών του κάθε τμήματος.
  • Να μην υπάρξει καμία λίστα αναμονής στα εργαστήρια.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
  • Κανένας φοιτητής που έκανε αίτηση να μη μείνει έξω από τις εστίες. Να γίνει ανακαίνιση σε κτίρια και ξενοδοχεία για να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες. Να καταργηθεί το απαράδεκτο χαράτσι που υπάρχει και να είναι υπό κρατική μέριμνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ