Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠΑ
«Θα είμαστε ασπίδα για τα προσφυγόπουλα»

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης των Προσφύγων στα σχολεία χτες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών του ΕΚΠΑ, με ψήφισμά τους, δηλώνουν την πρόθεσή τους «ως αυριανοί δάσκαλοι και καθηγητές να είμαστε ασπίδα για τα προσφυγόπουλα». Οι Σύλλογοι αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που καθυστέρησε μέχρι και την τελευταία μέρα να ανακοινώσει τα σχολεία που θα υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα: «Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ "ρίχνει λάδι στη φωτιά" των ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα στο Ωραιόκαστρο, και παραμένουν έτοιμα να ξαναφουντώσουν!»

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν απερίφραστα τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά αυτά γεγονότα, ενώ χαιρετίζουν τους χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, μαθητές που όλο αυτόν τον καιρό εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, που έχουν κηρύξει πόλεμο σε κάθε φασιστική, ρατσιστική και ξενοφοβική δράση!

«Σαν αυριανοί παιδαγωγοί, οφείλουμε να απομονώσουμε τέτοιες απόψεις μέσα στη σχολή μας, που στρέφονται κατά των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και έτσι αθωώνουν την πολιτική που τους προκαλεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε πραγματικά μαθήματα αλληλεγγύης και αγώνα, διεκδικώντας εδώ και τώρα:

-- Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.

-- Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.

-- Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τις κρατικές υπηρεσίες.

-- Με ευθύνη του κράτους, να παρθούν όλα τα μέτρα, μέσα από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κ.ά. Να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.

Είναι κρίσιμο ζήτημα πώς τα προσφυγόπουλα θα νιώσουν ότι ζουν - όσο αυτό είναι δυνατόν - σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, Φυσική Αγωγή κ.ά.», καταλήγει το ψήφισμα των δύο Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org