Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενοχλήθηκαν οι φασίστες από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Απάντηση στην προκλητική παρέμβαση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που έβαλε στόχο τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», δίνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής του Κιλκίς, Χ. Χατζησάββας, κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη, που, όπως ισχυρίζεται προκλητικά, «ρυπαίνει τους παρακείμενους δρόμους», καλώντας τους υπουργούς να πάρουν μέτρα για τη «ρύπανση... εντός αλλά κυρίως πέριξ του στρατοπέδου Παύλου Μελά». Με θράσος που ξεχειλίζει μάλιστα, απορούν για τα έξοδα του Δήμου Παύλου Μελά και την επιβάρυνση των δημοτών για την «καθαριότητα της εν λόγω περιοχής», για την ασφάλεια των οδηγών επί της οδού Λαγκαδά, ακόμα και για τη «νομιμότητα» της προπαγάνδισης των εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Τους ενοχλεί και καλά κάνει! Γιατί οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" είναι η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας, που κάθε χρόνο "ταξιδεύει" σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων νέων εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Το πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" όχι μόνο δε "ρυπαίνει" τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να συζητήσουν για το πώς μπορεί να ανατραπεί η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς, την ίδια ώρα που οι χρυσαυγίτες είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών σε κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση. Να συζητήσουν για το πώς μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς ανεργία, την ώρα που τα φασιστάκια τούς προτείνουν δουλειά για 18 ευρώ μεροκάματο. Να μάθουν για το πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές σήμερα, όταν οι φασίστες εντοπίζουν το κύριο πρόβλημα της Παιδείας στην επιλογή νέων να σπουδάσουν σε ΑΕΙ!

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στήνεται με την ανιδιοτελή προσφορά μελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Κάθε χρόνο - έτσι και φέτος - η ΚΝΕ παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα του χώρου, καθ' όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, παραδίδοντας το χώρο σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλαμβάνει. Ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν ξεχνά το πόσο παρατημένη και ακατάλληλη για την αξιοποίησή της από το λαό της περιοχής ήταν όλη η έκταση του στρατοπέδου Παύλου Μελά πριν από το 33οΦεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που έγινε για πρώτη φορά στο χώρο το 2008.

Αντίθετα, αυτό που πραγματικά μολύνει τη συνείδηση της νεολαίας και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών είναι το ρατσιστικό δηλητήριο που μπολιάζει όπου υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Μολύνει με την "αφρόκρεμα" των πιο σάπιων ιδεών που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα, η εξουσία των μονοπωλίων. Σπέρνουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων και ξένων εργατών, με το ίδιο πάθος που καλλιεργούν την "αγάπη" για τους... "κακόμοιρους" εφοπλιστές και λοιπούς εκμεταλλευτές των εργαζομένων, ξένων και ντόπιων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org