Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική συνάντηση στην «Αστροφεγγιά»

Αυτό το χειμώνα, η «Αστροφεγγιά» (Πατησίων 294 και Κόντου 5, Αγιος Λουκάς, Πατήσια, τηλ: 2102010160) φιλοξενεί τρεις καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, συνδυάζοντας το κλασικό λαϊκό τραγούδι, που εκφράζει ο αυθεντικός ερμηνευτής Γιάννης Ντουνιάς, με τις διαχρονικές επιτυχίες που υπογράφει το «Παιδί της Πάτρας» Χρήστος Παπαδόπουλος, αλλά και ο αγαπημένος Γιώργος Σαρρής, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μαζί τους η Γεωργία Διακομή. Πρεμιέρα αυτό το Σάββατο 15/10.

Ο Γιάννης Ντουνιάς έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στο λαϊκό τραγούδι, όπως του το δίδαξαν οι μεγάλοι δημιουργοί της εποχής του κλασικού λαϊκού τραγουδιού: Καραμπεσίνης, Καρανικόλας, Βασίλης Βασιλειάδης, Νικολόπουλος, Πυθαγόρας, Ρεπάνης, Καμπουρίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρυσοβέργης, Γιατράς, Κορακάκης αλλά και Γιάννης Μαρκόπουλος, με τραγούδια όπως «Γλυκοχαράματα», «Νύχτα Ονειρομάνα» και άλλες επιτυχίες.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Παπαδόπουλος με τραγούδια από τη χρυσή δεκαετία των «Παιδιών από την Πάτρα», όπως «Λαϊκό Τσα-τσα», «Δεν χρωστάω», αλλά και μετέπειτα δημιουργίες του, «Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω», «Αρχιπέλαγος», «Αυτή η Γη έχει φωνή», «Της αγάπης μαχαιριά», «Φίλα με» κ.ά.

Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι ο Γιώργος Σαρρής, που με την κιθάρα του θα μας θυμίσει επιτυχίες που έχει γράψει με τους Ζιγκ Ζαγκ, όπως «Φύσηξε έρωτας βοριάς», «Αίνιγμα», «Αγάπη του καλοκαιριού», «Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω», αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και έγιναν γνωστά μέσα από το συγκρότημα, όπως το «Απολύομαι» κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφιέρωμα στον Ακη Πάνου(7/5/2011)
Βράδυ Ανάστασης στον «902 TV»(2/4/2010)
Συγκλονιστικός για άλλη μια φορά(12/9/2009)
Γιορτινή ατμόσφαιρα στον «902 TV»(24/12/2008)
Μελωδική γιορτή(30/6/2005)
Μουσικές περιπλανήσεις(11/1/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org