Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αύριο η πρεμιέρα της παράστασης «Αποσύμπλεξη»

Αύριο, Τετάρτη 12 Οκτώβρη, είναι η πρεμιέρα της παράστασης «Αποσύμπλεξη» του Remi de Vos, που ανεβάζει η νέα θεατρική ομάδα, «Δυναμό» στο θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4, κοντά στο σταθμό του μετρό «Κεραμεικός»).

Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 12 Οκτώβρη έως τις 16 Νοέμβρη, στις 21.30.

Η Θεατρική Ομάδα «Δυναμό» δημιουργήθηκε το 2016, με σκοπό την εξερεύνηση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων και τη σκηνική τους μεταφορά. Εμπνεύστηκε το όνομά της από τη λογοτεχνική ομάδα «Δυναμό», που δημιουργήθηκε την εποχή της «Μεγάλης Υφεσης», στην Αμερική.

Το έργο που επέλεξαν να μας παρουσιάσουν είναι η «Αποσύμπλεξη» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Remi de Vos, που γράφτηκε την περίοδο 1994 - 1996. Γραμμένο με χιούμορ, μας φέρνει αντιμέτωπους με ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε ή απλώς αρνούμαστε να το δούμε. Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας...

«Η "Αποσύμπλεξη " είναι το πρώτο μου θεατρικό έργο. Το έγραψα σε ηλικία 30 ετών. Πριν αρχίσω τη συγγραφή εργαζόμουν. Εργαζόμουν από την ηλικία των 18 ετών. Εκανα κάθε είδους δουλειά (εργάτης, μεταφορέας, οδηγός ασθενοφόρου, κλητήρας...). Ετσι άρχισα να περιγράφω τη δική μου πραγματικότητα, την οποία και γνώριζα καλά, τα των συνεντεύξεων για αναζήτηση εργασίας, των σχέσεων ιεραρχίας μέσα σε μια εταιρεία, τον φόβο της απώλειας της δουλειάς μου... Σε γενικές γραμμές, τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η αντιφατική, σχεδόν νευρωτική σχέση την οποία διατηρεί ένα άτομο με την εργασία του. Ο σκοπός μου είναι το να μπορεί κανείς να γελά με τραγικές καταστάσεις τις οποίες και αναγνωρίζει αμέσως», σημειώνει σχετικά με το έργο ο συγγραφέας.

Συντελεστές: Μετάφραση: Ερση Βασιλικιώτη, Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέππας, Μουσική: Αποστόλης Σιώκης, Βίντεο: Παναγιώτης Παπαφράγκος, Σκηνικά - κοστούμια: Αντα Γόντικα, Σχεδιασμός φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου, Αφίσα: Αριάδνη Μιχαηλάρη.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Ζιώγαλας, Ελεάννα Γρηγορίου, Σπύρος Κοντορίζος, Αθηνά Φραγκουλοπούλου.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 5 ευρώ το μειωμένο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.6033.676 & 6977.987.271


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ