Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Προκαλεί η Σκοπευτική Εταιρεία

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του δήμου για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου

Από την εκδήλωση που διοργάνωσε πριν μερικές μέρες η δημοτική αρχή για την παράδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο
Από την εκδήλωση που διοργάνωσε πριν μερικές μέρες η δημοτική αρχή για την παράδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο
Ανακοίνωση για την προκλητική στάση της Σκοπευτικής Εταιρείας, που κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (σ.σ. μετατέθηκαν σε τακτική δικάσιμο για τις 10 Οκτώβρη) σε βάρος του δήμου, θεωρώντας αντισυνταγματική την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου, εξέδωσε ο Δήμος Καισαριανής. Και όλα αυτά, μόλις λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που παραχώρησε το Σκοπευτήριο για 40 χρόνια στο Δήμο Καισαριανής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

«Η περιβόητη Σκοπευτική Εταιρεία έκανε ξανά την εμφάνισή της. Κατέθεσε αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου μας και του ελληνικού Δημοσίου. Υποστηρίζει η Σκοπευτική ότι το σχετικό άρθρο της παραχώρησης στο Δήμο μας είναι αντισυνταγματικό (!!!) και απαιτεί ως εκ τούτου να μην παραβιάζουμε, να μην επεμβαίνουμε στο χώρο, που όπως υποστηρίζουν, είναι ιδιοκτησία τους!!

Ετσι, επιβεβαιώνεται αυτό που η δημοτική αρχή ξεκαθάριζε εξαρχής. Οτι δηλαδή ο δρόμος θα είναι μακρύς έως την οριστική λύση του θέματος, καθώς η Σκοπευτική δε δείχνει και δεν έδειξε ποτέ καμία διάθεση να παραιτηθεί από τις επιδιώξεις της και την προσπάθειά της να διαιωνίσει την παρουσία της, παρά το γεγονός ότι πάντα ήταν ανεπιθύμητη στην πόλη μας και πάντα οι επιδιώξεις της ήταν στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών και της διαφύλαξης της ιστορικής σημασίας του Σκοπευτηρίου. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι οι αγώνες του λαού είναι αυτοί που αποτελούν τον καταλύτη στην εξέλιξη των διεκδικήσεων και που θα διασφαλίσουν το χαρακτήρα του χώρου ως τόπος ιστορικής μνήμης, τιμής και έμπνευσης για το σήμερα και την αξιοποίησή του για τις ανάγκες του λαού για άθληση και αναψυχή.

Ως δημοτική αρχή δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Διατρανώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου ανήκει στο λαό της Καισαριανής. Κανένας και καμιά Σκοπευτική, όσα ασφαλιστικά μέτρα και να πάρει, σε όσες δίκες και να σύρει τις δημοτικές αρχές της Καισαριανής, τους εργαζόμενους του Δήμου, τους κατοίκους της πόλης, δε θα μας αποθαρρύνει. Θα παραδώσουμε και το τελευταίο κομμάτι του Σκοπευτηρίου στο λαό της πόλης μας. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να πάρει όλα τα μέτρα, για να διασφαλίσει την υλοποίηση της θετικής εξέλιξης που έφερε η ψήφιση του νομοσχεδίου και να δώσει ένα τέλος στις προσβλητικές διεκδικήσεις της Σκοπευτικής Εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ