Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα - Καμία ανοχή στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

Eurokinissi

Τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν υλοποιεί το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που με πανηγυρισμούς είχε ανακοινώσει, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την έκφραση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων, που η μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των οργάνων τους καταδικάζει στα λόγια αλλά και στην πράξη, αναδεικνύει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ομοσπονδία απαιτεί, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν με κρατική ευθύνη όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.

Οπως αναφέρει, «είναι κρίσιμο τα προσφυγόπουλα να νιώσουν ότι ζουν - όσο αυτό είναι δυνατόν - σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, Φυσική Αγωγή κ.ά.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα προσφυγόπουλο.

Να εξασφαλιστούν όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται».

  • Τις ξενοφοβικές - ρατσιστικές αντιλήψεις στο Δήμο Ωραιοκάστρου, που εκφράστηκαν από μεμονωμένες αποφάσεις ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, καταδικάζει και η διοίκηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Καλεί κανένας εργαζόμενος να μην αφήσει τέτοιες αντιλήψεις να περάσουν μέσα στην ελληνική κοινωνία, μέσα στα μυαλά των νέων ανθρώπων, των παιδιών. «Είναι για εμάς ξεκάθαρος ο δρόμος που πρέπει να τραβήξουμε: Ταξική αλληλεγγύη και αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που έχουν μόνιμα θύματα τους λαούς», σημειώνει.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ