Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Απαιτεί την επαναλειτουργία Δημοτικού Σχολείου

Παρέμβαση στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας για την επαναλειτουργία του 67ου Δημοτικού Σχολείου στα Ζαρουχλέικα, που εν κρυπτώ η κυβέρνηση έκλεισε, έκανε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος προς τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλο. Η δημοτική Αρχή της Πάτρας απαιτεί την άμεση λειτουργία του σχολείου και την έναρξη μιας ουσιαστικής δημόσιας συζήτησης μεταξύ της κυβέρνησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το συγκεκριμένο σχολείο. Ομως, η αναπληρώτρια υπουργός αρνήθηκε να δεσμευτεί για την επαναλειτουργία του.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Πάτρας, «πρόκειται για απόφαση ηθικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη, που υλοποιείται στα πλαίσια της μείωσης των δαπανών για την Παιδεία και την υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης». Παράλληλα, σημειώνεται πως «η δημοτική Αρχή θα στηρίξει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών».

Το θέμα το έφερε και στη Βουλή το ΚΚΕ, καταθέτοντας αναφορές με το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Γονέων του 67ου Δημοτικού Σχολείου για την επαναλειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ