Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από σήμερα το μεγάλο νεανικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» οι εκδηλώσεις. Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη νεανική πολιτεία που στήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με το μεράκι εκατοντάδων μελών της ΚΝΕ, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους, αλλά και τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που θα δώσουν και φέτος το «παρών» στο μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό ραντεβού με τη νεολαία του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή και θα κορυφωθούν το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, με πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις, αφιερώματα, συναυλίες και να συμμετάσχουν στις πολύμορφες δραστηριότητες που προγραμματίζονται. Τα μέλη της ΚΝΕ απευθύνονται στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που αναζητούν διέξοδο, προοπτική. Τους καλούν να συναντηθούν με την ΚΝΕ, να συζητήσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, το επαναστατικό του Πρόγραμμα, το σκοπό της πάλης του, γιατί εκεί βρίσκεται η προοπτική, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στην οργάνωση της κοινωνίας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.


ΤΑΦΥΛΗΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, επιδιώκεται να βρεθούν οι τρεις πολιτικές εκθέσεις που θα λειτουργήσουν στο χώρο:

Σε κεντρικά σημεία του χώρου θα λειτουργούν η Εκθεση με θέμα «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε, μέχρι την τελική νίκη», καθώς και η Εκθεση που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Στο Εργατικό Στέκι θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Πρώτα βήματα, πρώτες μάχες (1870-1936). Η πορεία του Εργατικού Κινήματος 1870-1936».

Σήμερα, πρώτη μέρα, προγραμματίζονται δύο συζητήσεις:

  • Στις 9 μ.μ., στο Εργατικό Στέκι, με θέμα «Η πορεία ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τα καθήκοντα των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς» και ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8.30 μ.μ., στο Μαθητικό Στέκι, με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;» και ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί διαδραστική έκθεση που επιμελήθηκε η Τομεακή Οργάνωση Πολυτεχνείου, με θέμα «Καπιταλισμός σημαίνει κρίση, πόλεμοι, φτώχεια και εκμετάλλευση».

Στο Μαθητικό Στέκι και τις τρεις μέρες θα υπάρχουν: Προτάσεις της ΚΝΕ προς τους μαθητές για βιβλία, ταινίες, τραγούδια κ.λπ. Προβολή συλλογικών εργασιών που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Διαγωνισμός γκράφιτι με θέμα «Ζωγραφίζουμε ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο...». Επιπλέον, σήμερα, οι μαθητές Γυμνασίου θα πάρουν μέρος σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού βασισμένο στο βιβλίο «Το σχολείο».

Στον Παιδότοπο, σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χειροτεχνίες, αθλοπαιδιές και ομαδικά παιχνίδια, «Ο Πέτρος και ο λύκος», μια ιστορία με πρωταγωνιστές τα μουσικά όργανα, επίδειξη ενόργανης γυμναστικής από αθλητές, πάρτι.

Στο χώρο για μεγαλύτερα παιδιά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αφιέρωμα στον κομμουνιστή χαράκτη Τάσσο και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του καλλιτέχνη και να δοκιμάσουν να γίνουν και οι ίδιοι μικροί χαράκτες. Στη συνέχεια, πρωτότυπα πειράματα Φυσικής και Χημείας θα πραγματοποιηθούν από τα παιδιά σε ομάδες, ενώ στο τέλος της μέρας η παιδική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει δραματοποιημένα αποσπάσματα από έργα της συγγραφέα Αλκης Ζέη.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα στις 3 μεγάλες σκηνές έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Αφιέρωμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τους Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη

Fortissimo, σε διασκευές κλασικής μουσικής

Μελίνα Κανά

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «το Γόνιμο»

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τη Θεατρική Ομάδα και το Συγκρότημα του ΠΑΜΕ

Μανώλης Παπουλιάς και Μουσικόφρονες

Πετρολούκας Χαλκιάς - Γιάννης Λίτσιος

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Dream Sider

Χάτου Δέρα

Γιαλός - Feel

Εκμέκ

Imam Baildi

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη(2017-09-10 00:00:00.0)
Μαζική η πρώτη μέρα στη Θεσσαλονίκη(2016-09-16 00:00:00.0)
Από την Πέμπτη η «καρδιά» του Φεστιβάλ χτυπάει στη Θεσσαλονίκη!(2016-09-11 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»(2014-09-07 00:00:00.0)
Το διήμερο πρόγραμμα στη Λάρισα(2013-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ