Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαστρεβλώσεων συνέχεια

Εντύπωση προξενεί επίσης το γεγονός ότι η «Ελευθεροτυπία» φιλοξενεί αρθρογραφία στελεχών του ΣΥΝ, μέσω της οποίας διαστρεβλώνονται τα πραγματικά γεγονότα, δηλώσεις και θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και δημοσιεύματα και ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη». Το ίδιο συνέβη και χτες, με άρθρο στελέχους του ΣΥΝ, όπου, ανάμεσα στα άλλα, εγκαλεί το ΚΚΕ «γιατί αποφάσισε τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στη Γένοβα»(!), γιατί το μπλοκ του «φώναζε συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ»(!), γιατί «πήρε μέρος μόνο στη διαδήλωση του Σαββάτου»(!), γιατί «δεν πάλεψε το θέμα των απελάσεων 150 Ελλήνων διαδηλωτών»(!), ισχυριζόμενος θρασύτατα πως «είναι ζήτημα αν γράφτηκε τίποτε για το ποιοι ήταν αυτοί που απελάθηκαν» στο «Ριζοσπάστη» ή πως «η Παπαρήγα ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ μόνο του θα τα βγάλει πέρα μπροστά στην παγκοσμιοποίηση...» και άλλα τέτοια ευτράπελα. Αγνοια, ηθελημένη διαστρέβλωση ή απλή ανοησία;

Δεν πρόκειται να απαντήσουμε φυσικά στα παραπάνω γιατί πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για όλα αυτά και είναι η αλήθεια πλέον γνωστή τοις πάσι, τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν στοιχειωδώς την επικαιρότητα ή ήταν παρόντες στη Γένοβα. Αν τα καταγράφουμε είναι απλά για να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας με τι «επιχειρήματα» προσπαθούν να προωθήσουν τις αντιλήψεις τους και την αντιΚΚΕ εμπάθειά τους, τα στελέχη του ΣΥΝ, αξιοποιώντας και την «Ελευθεροτυπία», εκτός της «Αυγής».

Α, κι ένα τελευταίο. Αντί «να αφήσουμε την Ιστορία να λύσει το εάν είναι σωστό το σύνθημα οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», δεν κάνει καμιά προσπάθεια να μας «διαφωτίσει» ο ίδιος που το γράφει με μερικά έστω επιχειρήματα, έτσι για να δούμε πώς ξεδιπλώνεται η σκέψη του συγκεκριμένα, αντί να αφιερώνει τόσο πολύτιμο χώρο για συκοφαντία και διαστρέβλωση. Οχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι θα είχε νόημα και η «συζήτηση» για την οποία κόπτεστε, βρε αδελφέ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ