Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Αυγούστου 2001 - αριθ. φύλλου: 8039

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΑΕΔ
Κάλεσμα συντονισμένης πάλης

Εμφαση στην ανάγκη συντονισμένου αγώνα και αντεπίθεσης, προκειμένου να αποτύχουν τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, δίνει η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του ΟΑΕΔ. Η Επιτροπή καλεί κάθε εργαζόμενο στον Οργανισμό να παλέψει γι' αυτούς τους στόχους και ασκεί σκληρή κριτική στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τη στάση τους. Επίσης, συγκαλεί σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων


ΣΕΛ.  9

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ στις ελληνικές θάλασσες

Παρήλικα και κακοσυντήρητα πλοία, απανωτές βλάβες, προσκρούσεις, αυθαίρετες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων, παρεκκλίσεις πλοίων και ένα σωρό άλλα προβλήματα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Οι εφοπλιστές, για να αβγαταίνουν τα υπερκέρδη τους, έχουν μετατρέψει τα πλοία τους σε κόλαση και για τα πληρώματα. Μηχανοστάσια επισκευάζονται και συντηρούνται εν πλω, ενώ εν πλω κλείνονται ακόμα και οι τρύπες που δημιουργούνται στις λαμαρίνες από τις προσκρούσεις.

Τα στοιχεία που δόθηκαν χτες από το ΥΕΝ αποτελούν ομολογία του «εγκλήματος». Πρόκειται για στοιχεία τα οποία αφορούν μόνο στις σοβαρότερες βλάβες που έχουν υποστεί επιβατηγά πλοία. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία από τις 3 του Ιούνη μέχρι τις 5 του Αυγούστου έχουν καταγραφεί 13 μεγάλες βλάβες σε ακτοπλοϊκά πλοία.

Η συνεχής χειροτέρευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κάνει σήμερα ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ για Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ηδη, η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών και οι ΚΟ των Νησιών, του ΚΚΕ, με τετρασέλιδη ανακοίνωσή τους, την οποία έχουν μοιράσει στους επιβάτες και στα πληρώματα σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, έχουν θέσει την πρόταση του Κόμματος σε ανοιχτό διάλογο με το επιβατικό κοινό.


ΣΕΛ.  10  -  11

Associated Press

56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Ιδιοι οι εγκληματίες και τότε και τώρα...

Χιροσίμα, 6 Αυγούστου 1944. Ναγκασάκι, 9 Αυγούστου 1944. Πενήντα έξι χρόνια μετά, οι ίδιοι ιμπεριαλιστές απειλούν για άλλη μια φορά την ανθρωπότητα. Τα εγκλήματά τους συνεχίζονται σε πολλά μέρη του κόσμου και πρώτα απ' όλα στην περιοχή των Βαλκανίων. Σχεδιάζουν να επιβάλουν καινούρια όπλα μαζικής καταστροφής. Μόνος τρόπος για να μη ζήσει η ανθρωπότητα ανάλογους ολέθρους είναι η μαζική αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Χτες, εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα οργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στις Σέρρες. Αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολής, η εκδήλωση στην Αθήνα. Η φωτογραφία είναι από τις εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία.


ΣΕΛ.   6  -  7


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σχεδιάζουν ευρω-αστυνομία κατάπνιξης των διαδηλώσεων!

Σκληρές προοιωνίζονται εφεξής οι αναμετρήσεις διαδηλωτών κατά της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης και δυνάμεων καταστολής. Γερμανική πρωτοβουλία θέτει ζήτημα συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης καταστολής των διαδηλώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το Σεπτέμβρη στο Βέλγιο...


ΣΕΛ.  3
Σε καθεστώς αβεβαιότητας οι μετανάστες

Με απέλαση θα κινδυνεύουν και όσοι από τους μετανάστες υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εξάμηνη άδεια, αν μέσα σε έξι μήνες δε βρουν δουλιά. Ομως οι αρμόδιες υπηρεσίες παραπέμπουν η μια στην άλλη για την άδεια εργασίας, ενώ η ανάγκη για θέση εργασίας θα τους κάνει περισσότερο ευάλωτους στους εκβιασμούς των εργοδοτών


ΣΕΛ.  19
Η ΠΟΔΝ ΣΤΟ ΑΛΓΕΡΙ
Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας

Στο Αλγέρι θα χτυπά από αύριο και ως τις 16 του μήνα, η καρδιά της προοδευτικής νεολαίας του κόσμου, όπου ξεκινάει το 15ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προοδευτικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ). Σύνθημά του: «Παγκοσμιοποιούμε την πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό»


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ