Αντίδραση από τον Β. Μαρινάκη, που δηλώνει ότι θα καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα Εφετών
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στη δημοσιότητα, ζητά την προφυλάκιση, μεταξύ άλλων, γιατί όπως λέει ο εισαγγελέας, «...αποδείχτηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης και μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης, συνέχισε αδιακόπως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας, προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα. Βάσει όλων των ανωτέρω, δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε ενώπιόν μας μία σοβαρή παράβαση τόσο της ΠΑΕ όσο και του προέδρου της». Ο εισαγγελέας αναφέρει πως ο κ. Μαρινάκης δραστηριοποιήθηκε πλήρως στην ομάδα, ελάχιστες μέρες μετά την απόρριψη του αιτήματος για άρση του συγκεκριμένου όρου «μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της εννόμου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων εγκλημάτων».
Σημειώνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Στ. Δασκαλόπουλου υποβάλλεται σε μεσοδιάστημα αιτήσεων εξαιρέσεων (6 απορρίφθηκαν και η 7η υποβλήθηκε χτες) σε βάρος του, από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση. Επίσης, ο εισαγγελέας προτείνει παραπομπή 7 κατηγορουμένων πρώην στελεχών της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος) και άλλων 20 κατηγορουμένων, διαιτητών, ενός προπονητή, παραγόντων ομάδων και ποδοσφαιριστών για δόλια και σκόπιμη αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί ότι το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί με βούλευμα που θα εκδώσει προσεχώς.
Ο Β. Μαρινάκης, με χτεσινή του δήλωση όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως θα καταθέσει μήνυση και «νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου». Επιπλέον, αναφέρει: «Με τη συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου, αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου. Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη».