Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληγές στη Δυτική Ελλάδα από το κύμα κακοκαιρίας

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που «χτύπησε» από χτες τη Δυτική Ελλάδα και αναμένεται να πλήξει σήμερα όλη τη χώρα. Ειδικότερα, στην Ηλεία δέντρα έπεσαν από τους δυνατούς ανέμους προκαλώντας ζημιές σε μάντρες, στέγες σπιτιών και αυτοκίνητα. Επίσης, στον Πύργο οι περισσότερες από δύο ώρες βροχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια με μεγαλύτερα προβλήματα να συναντιούνται στις οδούς Πατρών, Υψηλάντου, Δεληγιάννη, Κοκκίνου και Μυστρά.

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα και στη Θεσπρωτία, όπου η καταιγίδα έπληξε τα Σύβοτα. Οπως περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής το Ιόνιο... «φλεγόταν» από τις αστραπές. Στη συνέχεια ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και τα πάντα να πλημμυρίσουν. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 9.30 χτες το πρωί καταγράφηκε υψηλότατο ποσοστό βροχής στην περιοχή Καραβοστάσι Θεσπρωτίας, φτάνοντας τα 135 χιλιοστά. Εκεί, κινδύνεψε και η οικογένεια μίας Ρουμάνας καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε και επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή και την ισχυρή χαλαζόπτωση υπήρξαν στην Κεφαλονιά, με τις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα, αλλά και στη Ζάκυνθο, όπου ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Λαγανά, χωρίς όμως να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εξασθενήσει από αύριο το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ